Quantcast

Regionų frakcija prisijungti prie opozicinės koalicijos neskuba

Nors iš buvusių Mišrios grupės parlamentarų gegužės pabaigoje suburta Regionų frakcija aiškiai deklaravo, kad ketina jungtis į opozicinę koaliciją, kurią šiuo metu sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir Darbo partija, koalicinė sutartis iki šiol nepasirašyta, kadangi reikiamo sprendimo dar nepriėmė „darbiečių“ taryba.

Regionų frakcijos seniūno pavaduotoja Rita Tamašunienė sako, kad jie vis dar yra suinteresuoti pasirašyti opozicinį susitarimą, tačiau užsitęsusių procedūrų tikina nesureikšminanti, kadangi Seimo pavasario sesija greičiausiai baigsis birželio 29 d.

„Reikia Darbo partijos tarybos sprendimo (...) didelės skubos nėra, nes sesija jau baigiasi“, – Eltai opozicinio susitarimo situaciją komentavo R. Tamašunienė.

Tuo tarpu „darbiečių“ frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna patvirtino, kad sprendimas sudaryti daugiau politinių jėgų apimančią opozicinę koaliciją, turi būti patvirtintas Darbo partijos taryboje. Tačiau jis negalėjo patikslinti, kada taryba ketina susirinkti ir apsvarstyti šį klausimą. Visgi V. Jukna taip pat neatmeta, kad opozicijos bendradarbiavimo susitarimas gali nusikelti, jeigu pavasario sesija nebus pratęsta.

„Mes svarstysime ir gal dar ir pavasario sesijoje prisijungs. Sunku man prognozuoti, kada bus tarybos posėdis, kaip vyks sesija, tai neatmesčiau nė vieno varianto, bet pirmiausiai Darbo partijos taryboje svarstysime šį klausimą“, – sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas.

Lietuvos regionų frakciją sudarė devyni Seimo nariai Jonas Pinskus (frakcijos seniūnas), Rita Tamašunienė, Beata Petkevič, Česlavas Olševskis, Remigijus Žemaitaitis, Zigmantas Balčytis, Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas, Andrius Palionis.

Šiuo metu opozicinę koaliciją sudarančių „valstiečių“ gretose yra 32 parlamentarai, o „darbiečių“ – 10 Seimo narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių