Quantcast

Referendumams dėl dvigubos pilietybės ir Seimo narių skaičiaus – 2,5 mln. eurų

Vyriausybė trečiadienį skyrė kiek daugiau nei 2,5 mln. eurų Vyriausiajai rinkimų komisijai gegužę vyksiančių referendumų dėl dvigubos pilietybės ir Seimo narių skaičiaus mažinimo rengimo išlaidoms padengti.

Šie pinigai skirti iš pasiskolintų lėšų.

Gegužės 12 dieną vyksiančiame referendume piliečių ketinama klausti, ar jie sutinka leisti dvigubą pilietybę asmenims, išvykusiems į šalis, atitinkančias „euroatlantinės integracijos kriterijus“. Konkrečios šalys būtų nustatytos įstatymu.

Šiuo metu dviguba pilietybė nėra leidžiama emigrantams, Lietuvą palikusiems po nepriklausomybės atkūrimo ir įgijusiems kitos šalies pilietybę.

Tą pačią dieną Lietuvoje taip pat turėtų vykti referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121, bet opozicijos politikai vasarį kreipėsi į Konstitucinį Teismą su prašymu įvertinti, ar šis plebiscitas paskelbtas teisėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,Klaipėdos" redakcijai

,,Klaipėdos" redakcijai portretas
Kodėl leidžiate reikštis aiškiai neadekvataus asmens, pasivadinusio ,,Tvarto išmatomis" kliedėsiams?

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Siaip manuciau butu labai sveikas pasiulymas. Referenduma rengti kiekvienais metais kokia nors diena pastoviai. Per metus tegul prikaupia visokiu klausimu kuriuos nori referendinti ir viena diena zmogus per metus i referenduma nueina ir prabalsuoja uz visus referendinius klausimus. Vo manau, kad cia butu visai normaliai.

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Nu pagaliau pavadinote daikta savo vardu, REFERENDUMAS DEL DVIGUBOS PILIETYBES, o ne kazkokios susiktos pilietybes issaugojimo nuo kazkokiu baisiu tikriausiai rusu kurie ja nori atimti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių