Quantcast

Prezidentas ragina Kiniją ne taip irzliai suprasti Lietuvos sprendimus dėl Taivano

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva laikosi „vienos Kinijos“ politikos, o su Taivanu susiję sprendimai turėtų būti suprantami „ne taip irzliai“.

„Kaip suvereni valstybė, mes norime plėtoti kultūrinius, ekonominius ir kitokius ryšius su tais regionais ir tomis valstybėmis, su kuriais norime plėtoti. Tuo pačiu metu laikomės ir vienos Kinijos politikos, kurią deklaravome jau labai seniai – dar 1991 metais“, – žurnalistams trečiadienį sakė šalies vadovas, paklaustas, ar palaiko Taivano atstovybės steigimą.

„Manau, kad turėtų būti mūsų sprendimai geriau suprantami, ne taip irzliai suprantami ir priimami valstybės, kuri šiuo metu ėmėsi tam tikrų demaršų mūsų atžvilgiu. Bet mūsų pozicija yra nekintanti, nes tai yra suverenios, nepriklausomos valstybės pozicija“, – pridūrė jis.

Taip šalies vadovas kalbėjo Lietuvoje šiuo metu viešint Taivano politikų ir verslo delegacijai.

Nacionalinio vystymosi tarybos ministras Kung Ming-hsinas (Kung Mingsinas) vizito metu pareiškė, kad Taivanas ekonominę atstovybę Vilniuje turėtų įsteigti iki šių metų pabaigos, nepaisant Kinijos protestų.

Lietuvos sprendimas leisti Taivano salos atstovybei šalyje veikti taivaniečių vardu užrūstino Kiniją, protestuojančią dėl bet kokių Taivano mėginimų veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Kitur pasaulyje Taivano atstovybės veikia sostinės Taibėjaus vardu, nusistovėjus tarptautiniam sutarimui, kad toks pavadinimas neprieštarauja „vienos Kinijos“ politikai, neleidžiančiai Taivano traktuoti kaip atskiros valstybės.

Kilus diplomatiniam konfliktui, Kinija vasarą atšaukė savo ambasadorių Lietuvai ir nurodė šaliai padaryti tą patį. Šalies ambasadorė Kinijoje Diana Mickevičienė į Vilnių grįžo rugsėjo pradžioje.


Šiame straipsnyje: Gitanas NausėdaKinijaTaivanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Kinija viska puikiai supranta, tai tik filmukas "Mauglis" ir jo personažai Šerchanas bei bevardis šakalas.

Brojleris su LGBTesnykais debilizmus krecia

Brojleris su LGBTesnykais  debilizmus krecia  portretas
Lietuvos URM politikoj , o prezidentas is paskos sekdamas lygina kaip sugebedamas visus astrius kampus....

Politinis

Politinis portretas
Ligonis, Lietuvos bėda, antros kadencijos jam nematyti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių