Quantcast

R. Žemaitaitis įtaria, kad valdantieji nori „pakišti“ prezidentą

Naujai susikūrusios partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis ne tik skeptiškai vertina valdančiųjų „valstiečių“ planus steigti Valstybinį plėtros banką ir sukurti valstybinių vaistinių tinklą, tačiau tame įžvelgia ir tam tikrą siekį „pakišti“ prezidentą.

Jo nuomone, „valstiečiai“, įvertindami šalies vadovo ankstesnę darbinę patirtį banke, mano turintys tam tikrą apsidraudimą, kad šalies vadovas, sprendimą dėl valstybinio banko priėmus Seime, negalėtų, net jei to norėtų, pasinaudoti turima veto teise. Kita vertus, akcentuoja R. Žemaitaitis, atnaujintos valdančiųjų kalbos apie valstybinį banką bei vaistines tėra tik manevrai prieš rinkimus.

„Liko 6 mėnesiai, jie turi parodyti rinkėjams, kad jie programą vykdo, jie juk į rinkiminę programą buvo tai įtraukę. Bet tai yra juokinga. Kas bent kažkiek gaudosi finansuose ir ekonomikoje, puikiai supranta, kad tai tik kabliukas ant kurio pakabintas naktinis sliekas ir naktiniu slieku bandoma suvilioti lydeką, kuri gali tik iš kvailumo užkibti“, – „Žinių radijui“ teigė R. Žemaitaitis. Jo manymu, „valstiečiai“ keldami valstybinio banko idėją įvertina tai, kad visus atsisakiusius palaikyti šią idėją, galės apkaltinti atstovavimu bankų interesams.  

Mano asmeninė pozicija – ne partijos – tai yra prezidento pakišimas, nes žino, kad prezidentas yra atėjęs iš bankinės sistemos ir parengus tokį teisės aktą.

„Mano asmeninė pozicija – ne partijos – tai yra prezidento pakišimas, nes žino, kad prezidentas yra atėjęs iš bankinės sistemos ir parengus tokį teisės aktą – jeigu prezidentas vetuotų arba nepritartų – kaip jums atrodo, kokia tokiu atveju atsiranda galimybė šaukti? Ogi ta, kad iš tikrųjų prezidentas yra susijęs su bankais, jis nieko nenori, nes yra bankų pastatytas žmogus ir tada atsiranda žmonių piktumas ir iššaukiama konfliktinė situacija“, – situaciją modeliavo „Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas.

ELTA primena, kad anksčiau ir pats prezidentas yra užsiminęs, jog šiuo metu reikia pradėti kalbėti apie valstybinio banko kūrimą.

Galiausiai R. Žemaitaitis sukritikavo ir valstybinių vaistinių idėją. Anot jo, tai tiesiog būtų visų Lietuvos gyventojų pinigų neracionalus švaistymas.

„Jei mano apygardoje Rietave ar Kelmėje veiktų valstybinė vaistinė... Kaip reiktų užtikrinti srautus? Aš to neįsivaizduoju. Iš kieno pinigų tai būtų daroma? Būtų daroma iš kitų Lietuvos gyventojų, kurie yra dirbantys. Juk iš jų turės paimti dalį pinigų, per gyventojų pajamų mokestį. Būtų paimami pinigai, kurie turėtų būti investuojami į valstybės infrastruktūrą ir ligoninių gerinimą. O tokiu atveju mes tiesiog įšaldysime pinigus į vaistus, arbatžoles, į viską, kas stovės lentynose“, – apibendrino R. Žemaitaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Paskaičius straipsnį ir komentarus susidaro dvejopas vaizdas ,Žemaitaitis nori kad švedų bankai ir toliau plėštų darbo liaudį ir žmonės neigalėtų nusipirkti reikalingų vaistų ne spekuliantų kainomis ir tai jis pareiškė prieš pat rinkimus ,pačiu laiku apsireiškė

Augis

Augis portretas
Kalbėk apie savo turtus,vyrėjo sugebėjimus, apie politiką patylek nes gedi ne į taktą,ne visiems lemta būti politikais, pavyzdis broileris, nenusivažuok iki jo lygio

ŽEMAITAITI,--kiek dar ilgai kalbėsi t u š č i a i ?

ŽEMAITAITI,--kiek dar  ilgai kalbėsi t u š č i a i ? portretas
juk politikoje daugybę metų esi, o konkretaus darbo taip ir n e s i m a t o, negi NEPASIMOKEI ,kaip k a l b o m i s nualinote ir buvusią partiją, dabar pakeite JOS pavadinimą ir VĖL kalbi tą patį-- negi neįgriso VISA tai, juk žmonių gyvenimo GEROVĘ nepagerinsi--pastoviai m a l d a m a s ta patį politinį ŠŪDĄ.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių