Quantcast

R. Žemaitaitis: į gynybos ministro postą pateikiau dvi kandidatūras

Partijos Tvarka ir teisingumas lyderis Seimo vicepirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad vadovauti Krašto apsaugos ministerijai pateikė dvi kandidatūras.

Jis nesutinka atskleisti, ar pats sieks ministro portfelio, tačiau, kalbėdamas apie kitą kandidatūrą, nurodo, kad tai  diplomatas.

„Į krašto apsaugos ministrus kandidatūros yra pateiktos. Premjeras šiandien susitinka  su Prezidentu ir  kitą savaitę, liepos 18–19 dienomis mes pamatysime ministrus.  Tikiuosi, kad bus ministras  kompetentingas žmogus, gebantis ir galintis Krašto apsaugos ministerijoje pakeisti poną R. Karoblį. Tai yra du kandidatai,  iš vieno kandidato mes kol kas atsakymo negavome.  Dar žmogus svarsto, mąsto, ar verta jam palikti diplomatinę tarnybą ir eiti šičia“, – antradienį  žurnalistams Seime sakė R. Žemaitaitis.

Tikiuosi, kad bus ministras  kompetentingas žmogus, gebantis ir galintis Krašto apsaugos ministerijoje pakeisti poną R. Karoblį.

Jis tikisi, kad ministru taps žmogus, kuris vertas eiti šias pareigas. Pasak jo, tai ne partijos narys, bet ilgus metus su „tvarkiečiais“ bendradarbiauja. „Man teko su juo konsultuotis, tai diplomatas, kuris man labai padėjo, kai buvo  NATO delegacijos vadovas“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pasirašytoje koalicinėje sutartyje numatyta, kad krašto apsaugos ministro postas atitenka „tvarkiečiams“.

Tikisi, kad „tvarkiečių“ frakcija bus atkurta

R. Žemaitaitis tikisi, kad antradienį prisijungus „valstietei“ Agnei Širinskienei bus atkurta „tvarkiečių“ frakcija.

„Nebandysime prisivilioti, mes esame apsitarę  preliminariai, aš įsivaizduoju, kad šiandien. Tikrai tikiuosi, kad tai šiandien įvyks. (...) Jokių reikalavimų nėra,  aš puikiai  matau, kokia yra situacija. Tai yra formalus koalicijos ir frakcijos sustiprinimas toje vietoje“,- antradienį  Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Kaip ELTA jau skelbė, apie galimybę į Tvarkos ir teisingumo frakciją svarstanti pereiti „valstietė“ A. Širinskienė teigia nematanti problemų dirbti šiuo metu sugriuvusioje „tvarkiečių“ frakcijoje. Pasak Seimo narės, sprendimą pakeisti frakciją ji priimtų, jei tik to prireiktų stabilumui užtikrinti.

„Darbiečiui“ Valentinui Bukauskui palikus frakciją Tvarka ir teisingumas, nebeliko šios 7 narius turėjusios frakcijos. Pagal Seimo Statutą, frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip 7 Seimo nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitaiti , tau

Zemaitaiti , tau portretas
Labai tinka tos garbaneles , o prilaizyti plaukeliai - ne.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių