Quantcast

R. Žemaitaitis: buvęs ambasadorius sutiko vadovauti KAM

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis teigia, kad į krašto apsaugos ministrus pateikė buvusio ambasadoriaus ir diplomato kandidatūrą.

Politikas teigė atskleisti jo pavardės kol kas negalintis.

R. Žemaitaitis tvirtino turėjęs du kandidatus į krašto apsaugos ministrus, vienas iš jų atsisakė.

„Buvęs ambasadorius arba diplomatas sutinka eiti tas pareigas“, – po valdančiųjų partijų koalicinės tarybos ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė „tvarkiečių“ lyderis.

Jis nekomentavo išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos teiginių, kad jis nemato priežasčių keisti dabartinį krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį.

„Liepos 19 dieną pamatysite, kas bus ministras. Mano žiniomis, žmogus, kuris yra pateiktas, yra tinkamas“, – teigė R. Žemaitaitis.

Liepos 19 dieną pamatysite, kas bus ministras. Mano žiniomis, žmogus, kuris yra pateiktas, yra tinkamas.

Jis tvirtino pats nepretenduojantis į ministrus.

„Nuraminkite Lietuvą, aš dirbu Seimo vicepirmininku, tos pareigos man gana svarbios ir reikšmingos. Plius partijos pirmininkas, plius man reikia ruoštis 2020 metų rinkimams. Vadovauti Krašto apsaugos ministerijai nėra mano kompetencija“, – sakė politikas.

R. Žemaitaitis patvirtino, kad „tvarkiečiai“ dar deleguos savo atstovą į kultūros viceministrus.

G. Nausėda trečiadienį pareiškė nematantis argumentų, kodėl krašto apsaugos ministras R. Karoblis negalėtų tęsti darbo.

„Manau, kad ponas Karoblis užsirekomendavo kaip gerai dirbantis savo darbą, gerai susipažinęs su tarptautinių organizacijų vidine virtuve, turintis gerus kontaktus, turintis aiškią viziją“, – teigė išrinktasis prezidentas.

Pagal keturių partijų susitarimą, krašto apsaugos ministro portfelis atitenka „Tvarkai ir teisingumui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiras

Tiras portretas
Jei buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas, buvęs patarėju užsienio reikalais Prezidentui Algirdui Brazauskui, dabar siūlomas vadovauti KAM - visom keturiom UŽ. Būtent jis Į NATO ir ES Prezidentą stūmė ir vedė tvirtai ir užtikrintai, tad turime skydą. Petras Vaitiekūnas neišduos.

Italas

Italas portretas
Kas nerizikuoja, galės kompoto atsigerti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių