Quantcast

R. Sinkevičius po G. Nausėdos paraginimo grįžti iš atostogų: trečiadienį būsiu darbe

Po užsitęsusių problemų su e. sveikata prezidento Gitano Nausėdos raginimo nedelsiant grįžti į darbą susilaukęs ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius tvirtina, kad trečiadienį jau būsiantis ministerijoje.

„Aš rytoj būsiu darbe“, – Eltai teigė R. Sinkevičius.

Pasak ministro, dar pastarąją savaitę pasiprašęs atostogų jis tikėjosi, kad per savaitgalį e. sistema bus sutvarkyta. Tačiau tai, kad sistemoms taip ir likus nesutvarkytoms pirmadienį darbe jis nepasirodė, lėmė žmonai artimo žmogaus mirtis. Laidotuves, tikino ministras, teko organizuoti būtent jam.

„Atostogų buvau įforminęs visą šią savaitę – 5 dienas, tikėdamasis, kad per išeigines (dienas – ELTA) e. sveikatos sistema pradės veikti. Bet sistema nepradėjo veikti, tai vienas dalykas. O sekmadienį aš gavau pranešimą apie tai, kad mirė žmonai artimas žmogus ir aš turiu organizuoti laidotuves. Aš planavau neiti atostogų, tačiau taip sutapo: sistema nepradėjo veikti ir čia tokią nelaimę turėjau“, – aiškino ministras.

R. Sinkevičius paklaustas, ar svarsto apie tai, kas turės prisiimti atsakomybę už ilgą laiką neveikusias e. sveikatos sistemas, teigė, kad kol kas atsakingų asmenų „galvos“ jo dar nedomina.

Poną Sinkevičių paraginau nedelsiant grįžti į darbą, nes atostogos tokiomis sąlygomis ir tokiomis aplinkybėmis yra netoleruotinos.

„Manęs galvos nelabai domina, mane domina sistemos darbas. Su galvom spėsim“, – teigė ministras.

„Jeigu atsakomybė padėtų atstatyti e. sveikatos sistemą – tai tas būtų jau seniai padaryta“, – pridūrė jis.

Kaip Šiauliuose antradienį teigė valstybės vadovas G. Nausėda, pirmadienį jis paraginęs R. Sinkevičių grįžti į darbą.

„Poną Sinkevičių paraginau nedelsiant grįžti į darbą, nes atostogos tokiomis sąlygomis ir tokiomis aplinkybėmis yra netoleruotinos. Dėl objektyvių priežasčių žmogus negalėjo būti darbe tą pačią dieną, bet jau rytoj jis turi sugrįžti į darbą”, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

Po prezidento duotų komentarų žiniasklaidai  Registrų centras pranešė atkūręs didžiausios šalyje informacinės sistemos e. sveikata veiklą.

Registrų centro sistemos sutriko praėjusį pirmadienį, liepos 20-ąją, kai Vilniuje po praūžusios liūties trūko vamzdis ir buvo užlietos serverinės. Vanduo pateko į Registrų centro Duomenų centro patalpas. Registrų centras teigė, kad didžioji dalis jos teikiamų paslaugų atkurta, tačiau procesai užtruks dėl e. sveikatos sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ką tas senukas, buvęs aktyvus komunistukas, pakeis? Kokios jo kompetencijos toie srityje ir bemdrai nepriklausomoje Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių