Quantcast

R. Šimašius pristatė koalicijos darbų programą: ką žada miesto ateičiai?

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tarybos posėdyje pristatė koalicijos prioritetus ir darbų programą ateinantiems ketveriems metams.

Pasak mero, sostinė patraukli ir teigiamai vertinama vilniečių, bet šiandien miestas dar negali konkuruoti su sėkmingiausiomis pasaulio sostinėmis.

„Ką mes žadama miesto ateičiai? (...). Šiandien mes po rinkimų, po mėnesio, pradedame veikti. Kviečiu ne rinkiminių batalijų fone, o blaiviai pažiūrėti į mūsų miestą ir kokie jam uždaviniai kyla per šį ketverių metų laikotarpį (...). Užduokime klausimą, ar miestas yra pasiruošęs konkuruoti tarptautinėje erdvėje ir būti sėkmingu miestu per artimiausius 20 metų (...). Turime geras starto pozicijas, bet ar pasiruošęs, manau tikrai ne“, - kreipėsi į savivaldybės tarybos narius R. Šimašius.

Pasak R. Šimašiaus, miestas - augantis, turintis gerą ekonominę perspektyvą, bet sričių tobulėjimui daugybė.

„Miestas patrauklus, teigiamas ir gerai vertinamas vilniečių ir žmonės džiaugiasi gyvendami šiame mieste (...). Miestas yra augantis, turinti gerą ekonominę perspektyvą bei gerą dabartinę ekonominę situaciją. Tai yra mūsų stiprybė ir tai privalome išlaikyti. Gal tai ir būtų pirmasis atspirties taškas, kaip nieko nesugadinti ir tik dar labiau judėti į priekį. Bet jei mes norėtume pasakyti, kad miestas yra tobulas ir nebėra, kur judėti, padarytume didžiulę klaidą, tikrai yra kur tobulėti. Pažiūrėjus įvairias tarptautines apklausas bei jei miestus palygintume, Vilnius išsiskiria bloga sporto infrastruktūra, ir sporto skalėje esame viena iš paskutiniųjų sostinių šiame vertinime“, - teigė R. Šimašius

Miestas yra augantis, turinti gerą ekonominę perspektyvą bei gerą dabartinę ekonominę situaciją. Tai yra mūsų stiprybė ir tai privalome išlaikyti.

Pasak R. Šimašiaus, pirmasis programos punktas - darbų tęstinumas. Meras pabrėžė, kad negalima sumažinti sostinės tobulėjimo tempo.

Kita prioritetinė sritis - švietimas. Anot mero, koalicijos strategijoje švietimas paremtas tuo, kad vaikai sostinėje augtų laisvomis, atsakingomis, kūrybingomis asmenybėmis.

„Švietimas - sritis, kurioje mes turime planuoti ir numatyti ateitį. Mes turime suprasti, ko reikės trimečiui darželyje po dvidešimties metų (...). Švietimas paremtas tuo, kad vaikai augtų laisvos, atsakingos, kūrybingos asmenybės“, - teigė Vilniaus meras.

Anot R. Šimašiaus, sostinės susisiekimas dar turi būti tobulinamas, ypač viešasis transportas, pėsčiųjų, dviračių takai.

„Viešas transportas. Nors ir situacija pagerėjo, bet lygiai taip pat vilniečiai teigia, kad reikia ją dar labiau gerinti (...). Negalime pasakyti, kad susisiekimas yra puikus (...) ir toliau tęsime viešojo transporto naujinimo darbus bei vieną dalyką noriu išskirti, tai pėsčiųjų judėjimo gerinimo sąlygos“, - teigė jis.

Meras pabrėžė, kad miegamieji rajonai sostinėje turi tapti gyvenamaisiais rajonais.

„Gyvenamuose rajonuose turi būti daugiau paslaugų, darbo vietų. Jie turi būti multidaugiafunkciniai“, - teigė meras.

R. Šimašius teigė, kad miestas turi vystytis tolygiai. Pasak jo, šiuo metu šiaurės vakarų vystymasis yra didesnis nei pietryčių pusėje.

„Miestas turi vystytis tolygiai. Istorinis centras ir šiaurės vakarų miesto augimo tempai dideli, o pietrytinėje pusėje augimas sulėtėjęs. Tai „Stoties“ rajono akcentas“, - teigė jis.

Meras pabrėžė ir kitas strateginės sritis, kaip Vilniaus patrauklumas investuotojams, naujos inovacijos, kultūra, sportas ir sveikata, neformalus ugdymas, paveldas, neįgaliųjų įtrauktis, naktinė miesto ekonomika.

ELTA primena, be Vilniaus mero R. Šimašiaus vadovaujamo visuomeninio komiteto, prie koalicijos prisijungė Darbo partija su 5 nariais, konservatoriai - 9 nariais bei 6 mandatus laimėjusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ (LLRA).

Iš viso naująją daugumą sudaro 38 nariai iš 51.

Anksčiau paklaustas, kodėl koalicijoje nėra Artūro Zuoko komandos bei „valstiečių“ frakcijos, Vilniaus meras teigė, kad su A. Zuoko komanda buvo iš viso nesiderėta, o LVŽS frakcijos norai buvo neadekvatūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Vizijos kaip supratau - jokios. Kažkoks tuščias pezėjimas apie sportą, dviračių takus...dirbti pradės už mėnėsio po rinkimų....mes čia filmavimo aikštelėje gyvename, ar Lietuvos sostinėje?

geras

geras portretas
ant tilto pastatys dedules anukelio gentvilo ir savo biustus visi kurie isgelbejo sunauja ir tauta nuo blogio

Nenusivilk, ponas mere!

Nenusivilk, ponas mere! portretas
Nepraraskime vilties - kai Vilnius bus visas plikai nuskustas, be natūralaus medžio ir krūmo, kai jį visą urvai ir bunkeriai puoš, o senamiesčio vietoje vien stiklo bambaliai styros, kai jame neliks menkiausio tautos istorijos pėdsako, nieko lietuviško - tada turistai cunamiu į Vilnių ūžtelės! Ypač iš artimiausios kaimynystės :(
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių