Quantcast

R. Malinauskas savivaldybės renginyje propagavo savo judėjimą

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, dalyvaudamas už savivaldybės lėšas surengtame renginyje, propagavo savo vadovaujamą visuomeninį judėjimą, trečiadienį konstatavo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

VRK įstatymo pažeidimo nenustatė, bet įžvelgė galbūt supainiotus viešuosius ir privačius interesus bei rekomendavo merui vengti tokių situacijų.

Komisija tyrė R. Malinausko dalyvavimą pernai spalio mėnesį surengtame Druskininkų savivaldybės renginyje „Mūsų bendruomenės diena“. Kvietime į renginį nurodyta, kad savivaldybės organizuojamame renginyje bus galima paskanauti mero virtos sriubos. Atėjusieji pamatė merą, verdantį sriubą, ir dėvintį žydrą judėjimo „Už Druskininkus“ šaliką.

„Programoje įvardyta, kad tai savivaldybės renginys – mero sriuba, bet ateini ir matai judėjimo propagavimą. (...) Tai sąmoningas veiksmas, kai eidamas į renginį užsidedi šaliką. Negaliu patikėti, kad jiems visiems buvo šalta“, – trečiadienį per VRK posėdį sakė komisijos Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė.

Posėdyje R. Malinauskui atstovavęs advokatas Justas Čobotas tvirtino, kad dėvėti partijos ar judėjimo atributą yra sena politinė tradicija pasaulyje. Anot jo, net eidami balsuoti rinkimų dieną kai kurie politikai segi savo atstovaujamos organizacijos ženkliuką.

Atsakydamas VRK ir meras, ir advokatas nesutiko, kad šaliko dėvėjimas gali būti laikoma judėjimo propagavimu ar gyventojų klaidinimu.

„Klaidinimas būtų, jeigu šventės dalyviai nesuprastų, ką tie asmenys reprezentuoja. Tai, kad asmuo turi tam tikrą aprangos elementą, kuriame nurodyta, kokią politinę jėgą tas asmuo reprezentuoja, tai neklaidina, atvirkščiai leidžia to išvengti“, – teigė advokatas.

Kita vertus, minėtu atveju VRK politinės kampanijos finansavimo pažeidimo nenustatė.

„Kadangi nebuvo nustatyta, kad būtų apmokėta, tarkime, informacijos skleidimas apie šį renginį, kuri būtų kaip politinė reklama, todėl Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės įstatymo pažeidimo nematome šiuo atveju“, – paaiškino L. Petronienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad tyrimą dėl šio atvejo dar atlieka Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną. R. Malinauskas juose pirmą kartą dalyvaus su visuomeniniu judėjimu, o ne su Socialdemokratų partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ką, negi 'konservus' privalėjo reklamuot?

AS manau

AS manau portretas
Manai ,kad vieteles valdiskose kedese saltos.Nebutu sitokio didelio karo nei i seima nei i kitas vieteles jei butu atsakomybe tiem patekusiem i siltas vieteles.O dabar jie jauciasi carais,o zmone ju vergai.

Kirvis

Kirvis portretas
Tikriausiai labai siltos vieteles, kad toks iskrypeliskai verzlus noras, bet kokia kaina ten papulti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių