Quantcast

R. Karoblis: Lietuva žada ir toliau remti Ukrainos euroatlantinį integracijos kursą

Tvirtą paramą Ukrainos vykdomoms gynybos reformoms, euroatlantiniam integracijos kursui ir pasiryžimą tai remti ir toliau išsakė Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis trečiadienį nuotoliniu būdu vykusiame QUINT šalių gynybos ministrų susitikime.

Ministras taip pat pakartojo Lietuvos poziciją stiprinti dvišalį bendradarbiavimą, tęsti tarptautinius kursus Ukrainos kariams Lietuvoje ir vykdyti, Seimo patvirtintą, Lietuvos karinio mokymo misiją Ukrainoje, sakoma pranešime.

Nuo Rusijos karinės agresijos Ukrainoje 2014 m. pradžios Lietuva politinėmis ir praktinėmis priemonėmis palaiko Ukrainą, remia ją visomis įmanomomis formomis, įskaitant ir karinę paramą.

Reguliariame QUINT šalių – pagrindinių Ukrainos gynybos reformų rėmėjų – JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos ir Lietuvos gynybos ministrų susitikime buvo apsikeista nuomonėmis apie Ukrainos gynybos ministerijos vykdomas gynybos reformas ir aptarti tolesni planai dėl tarptautinio bendradarbiavimo ir paramos teikimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

QUINT šalių ministrai į susitikimą pakvietė Ukrainos gynybos ministrą ir pasveikino su NATO sprendimu Ukrainai suteikti Sustiprintų galimybių partnerio statusą. Šis statusas sustiprina Ukrainos ir NATO ryšius bei suteikia teisę Ukrainai aktyviau konsultuotis su NATO gynybos klausimais, dalyvauti bendrose pratybose ir kt. Ukrainos gynybos ministras taip pat pristatė saugumo situaciją Rytų Ukrainoje.

QUINT formatas – vienas svarbiausių tarptautinę paramą Ukrainos gynybos sektoriui koordinuojantis gynybos ministrų renginys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nereikalingi mums nei rusai nei baltarusiai nei ukrainiečiai visi jie yra to pačio slaviško mentiliteto bei kultūros.

Anonimas

Anonimas portretas
Užkaišios visus konfliktus pigia chocholiška patrankų mėsa....atliks visus juodus darbus, kaip gruzinai Irake prie Sukašvilio...tam reikalinga ta «integracija »...

pilietis

pilietis portretas
Tegul pas save integruojas ir tvarką darosi p mūsų vergvaldžiai be tuščio žodžio demokratija Lietuvoje gerovę kurtų. Nepergyvenkit nieks mūsų nepuls .
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių