Quantcast

Lietuvos gynybai kitąmet numatoma skirti per milijardą eurų

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis antradienį pranešė, kad Vyriausybė gynybai 2020 metais siūlo skirti 2,02 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pasak ministro, tokiems skaičiams prieš kelias savaites pritarė Valstybės gynimo taryba.

„Yra Valstybės gynimo tarybos sprendimas, tai yra reguliariame biudžete 2,02 procento“, – antradienį Seimo posėdyje sakė R. Karoblis.

Krašto apsaugos ministerija BNS informavo, kad kitąmet gynybai planuojama skirti 1 mlrd. 27 mln. 400 tūkst. eurų.

Ministro teigimu, siūlomi pinigai atitinka krašto apsaugos sistemos vystymo planus, bet jeigu ekonomika vėl augtų greičiau nei prognozuojama dabar, Vyriausybė kitąmet galėtų skirti 2 proc. BVP pasiekti reikalingą papildomą sumą.

Yra Valstybės gynimo tarybos sprendimas, tai yra reguliariame biudžete 2,02 procento.

„Nematau jokių ženklų, kad tai galėtų būti keičiama Vyriausybėje“, – kalbėjo R. Karoblis.

Šių metų gynybos biudžetas siekia 948 mln. eurų, tačiau valstybė tikriausiai pasiskolins apie 30 mln. eurų, kad krašto apsaugai būtų skiriami 2 proc. BVP.

Dauguma politinių partijų yra pasirašiusios susitarimą, kad 2030-aisiais finansavimas gynybai sieks 2,5 proc. BVP.

R. Karoblis taip pat pranešė, kad artimiausiais metais Lietuvoje išaugs NATO ir atskirų sąjungininkių investicijos.

Pasak ministro, 2015 – 2018 metais jos siekė 117 mln. eurų, o 2019 – 2021 metais sieks 272 mln. eurų.

„Pagrindiniai (investicijų) objektai į infrastruktūrą, taip pat ryšių ir žvalgybos įrangą“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatinė ašara

Vatinė ašara portretas
Kur jankis atomą ant Hiroshima ir Nagasaki numetė, ten dangoraižiai stovi, o kur vata, ten-tvoros ir sienos per kaminą išrūko, tik primyžtos vatinės kelnės liko

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Kol Rusijos valdžioje agresyvusis Putinas, tol reikia daug pastangų ir išlaidų Lietuvai, kad atgrasintų jo norus plėsti imperiją; kai jo nebus, nereiks tiek lėšų sunkiajai ginkluotei. Nors... o kodėl Šveicarija labai seniai daug lėšų skiria gynybai, nors 300 metų su niekuo nekariavo - pas juo visuotinė privaloma karo tarnyba. Hitleris jos neaneksavo tik todėl, kad žinojo, jog ten bus dideli Vermachto praradimai. Noriu pastebėti, kad 9 mėn. karinį apmokymą pavasarį baigė mano anūkas ir mes abu džiaugiamės gera tvarka ir gyvenimo sąlygomis kariniame dalinyje, tai buvo labai naudingai praleistas laikas. Jis sustiprėjo fiziškai ir mokėsi sunkumus kantriai iškęsti ir, kai dabar dirba vairuotoju Europoje, įgyta kariniuose apmokymuose patirtis jam tikrai padeda. Tad turėtų išlikti visuotinis karinis apmokymas ir Lietuvoje.

NIEKO NAUJO...

NIEKO NAUJO... portretas
Toliau "rusai puola" ir toliau militarizuojama Lietuva. Mokytojai, pensininkai, gydytojai palauks...kol Lietuvoje liks tik JAV karinės bazės. Tik...karinio konflikto atveju - ir to neliks. Turėsime tik Lietuvos dykumą. Kaip Chirosimoje ir Nagasaki.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių