Quantcast

R. Karbauskis: VTEK sprendimas nėra pagrindas J. Narkevičiui trauktis

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimas, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pažeidė įstatymą, pietaudamas pavaldžių įstaigų ir įmonių sąskaita, nėra pagrindas jam trauktis iš pareigų, teigia valdančiųjų „valstiečių“ lyderis.

„Dėl šitos priežasties jam trauktis tikrai nereikia“, – trečiadienį BNS sakė Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, negalima bausti ministro už tai, kad vadovavosi iki tol galiojusia praktika.

„Ministro kaltė niekaip negali būti, nes tokia buvo praktika (kai už darbo pietus sumoka pavaldžios įmonės – BNS). Prie Roko Masiulio tai buvo normalu, kasdieniška ir niekada klausimų nekilo“, – teigė „valstiečių“ seniūnas.

Anot jo, VTEK sprendimas gali priversti keisti įprastą praktiką dėl pietų apmokėjimo.

Dėl to šitas sprendimas yra reikalingas. Jis paaiškina, kaip reikėtų elgtis, bet kaltinti ministrą, kad jis elgėsi taip, kaip iki šiolei, yra nesusipratimas“, – sakė R. Karbauskis.

Prie Roko Masiulio tai buvo normalu, kasdieniška ir niekada klausimų nekilo.

VTEK trečiadienį nusprendė, kad susisiekimo ministrui J. Narkevičiui kilo interesų konfliktas, kai už jo pietus pernai per komandiruotę Minske sumokėjo ministerijai pavaldi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o išlaidas Abu Dabyje padengė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

VTEK tyrimų skyriaus vyresnioji patarėja Jurgita Jurkienė per posėdį sakė, kad įstatymas neleidžia valstybės tarnautojams priimti dovanų, jeigu dėl jų gali kilti interesų konfliktas.

Tuo metu susisiekimo ministras su Lietuvos automobilių kelių direkcija bei Klaipėdos uostu yra susijęs „ne tik valdymo ir kontrolės, bet ir tarnybinio pavaldumo ryšiais“, todėl J. Narkevičiui anksčiau ar vėliau atsiras būtinybė priimti su įstaigomis ir įmonėmis susijusius sprendimus, tvirtino komisijos specialistė.

„Šis veiksmas (priimami sprendimai), aišku, yra tarnybinių pareigų dalis, tačiau turint omenyje, kad sprendimai bus priimti dovanotųjų atžvilgiu, tai kelia abejonių dėl ministro veikimo interesų konflikto situacijoje“, – teigė J. Jurkienė.

Pats J. Narkevičius sako, kad pažeidimas yra mažareikšmis, ir žada svarstyti galimybes skųsti sprendimą teismui.

Žiniasklaida anksčiau skelbė, kad J. Narkevičiaus pirmtakas Rokas Masiulis pernai taip pat dukart pietavo susisiekimo sektoriuje veikiančių valstybės valdomų įmonių sąskaita.

VTEK trečiadienį dar nusprendė nutraukti tyrimą dėl įtarimų, kad J. Narkevičius netinkamai deklaravo žmonos individualią veiklą, pagal kurią ji nuomoja nekilnojamąjį turtą. Sprendimą komisija motyvuoja tuo, kad šiais metais įsigaliojęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas įpareigoja deklaruoti tik tuos duomenis, kurie gali kelti interesų konfliktą.

Komisija taip pat nutraukė tyrimą dėl to, kad J. Narkevičius nedeklaravo esantis Lietuvos lenkų sąjungos Trakų skyriaus pirmininku. Anot VTEK, šis skyrius nėra juridinis asmuo.

Prezidentas Gitanas Nausėda ne kartą ragino atleisti susisiekimo ministrą, sulaukusį kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių ir lėšų skirstymo keliams asfaltuoti, partijai artimų žmonių įdarbinimo Susisiekimo ministerijai pavaldžiose įstaigose, tačiau valdantieji pareiškė pasitikėjimą J. Narkevičiumi.

J. Narkevičių į susisiekimo ministrus yra delegavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Dar 1841 metais Karlas Marksas pastebėjo kad biurokratija į valstybę žiūri kaip savo nuosavybę. Tad Karbauskui pietūs turi būti nemokami. Nes žmogus gyvena taip kaip prieš 200 metų gyveno ir maitinosi valstybės kirminai.

nuomone

nuomone portretas
GERB,Ramunai bukit geras grazinkit kotletus tiems alkaniems ,gal tuomet nurims?

nuomone

nuomone portretas
idomu kas organizavo ,ta jo kelione ?,gal tokiu budu noreta zmogu pazeminti ir sukelti sarsala.kuris siuo metu ir vyksta
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių