Quantcast

R. Karbauskis siūlo partijoms susitarti neskleisti panikos dėl koronaviruso

Valdantieji rinksis aptarti situacijos dėl koronaviruso, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis siūlo susitarimą partijoms – neskleisti panikos ir dezinformacijos.

R. Karbauskis paskelbė, kad Lietuvos valstybinių institucijų pasirengimas suvaldyti ekstremalias situacijas plintant koronavirusui penktadienį bus aptartas neeiliniame koalicijos tarybos posėdyje.

„Posėdyje taip pat bus aptartas partijų susitarimo projektas, kuriuo šalies politikai įsipareigotų neskleisti panikos ir dezinformacijos, būti politiškai korektiškais ir objektyvias, dirbti vieningai žmonėms, nesinaudoti koronaviruso situacija savo politiniams tikslams pasiekti“, – feisbuke parašė R. Karbauskis.

Anot jo, susitarimą pasirašyti būtų kviečiamos visos parlamentinės partijos.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos lyderis Gediminas Kirkilas sako, kad pasirašytų tokį susitarimą. „Bet koks susitarimas yra naudingas tokiu atveju“, – BNS sakė G. Kirkilas.

„Valstiečių“ koalicijos partnerių „socialdarbiečių“ vadovas teigė kol kas nematantis ženklų, kad partijos neatsakingai elgtųsi koronaviruso grėsmės akivaizdoje, tačiau apsidrausti, anot jo, galima.

„Dar nėra (keliamos panikos – BNS), bet gali būt, jei atsitiks kas nors“, – sakė G. Kirkilas.

Ne partijų susitarimo reikia, o veiksmų plano, detalaus pasiruošimo, aiškių instrukcijų medikams ir visuomenei – kurių vis dar nėra.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen laikosi pozicijos, kad dėl koronaviruso grėsmės reikia ne partijų susitarimo, o veiksmų plano.

„Valstiečių lyderio noras rengti partijų susitarimą dėl koronaviruso atspindi visą valandančiųjų politiką krizių akivaizdoje. Alytaus gaisras, „Grigeo tarša“, „valstiečių“ šaudomi saugomi gyvūnai, dabar – Europoje besiplečiantis koronavirusas, kuris gali pasiekti ir Lietuvą. Ne partijų susitarimo reikia, o veiksmų plano, detalaus pasiruošimo, aiškių instrukcijų medikams ir visuomenei – kurių vis dar nėra“, – feisbuke paskelbė politikė.

Trečiadienį Vyriausybė svarstys, ar ruošiantis galimam koronaviruso plitimui šalyje skelbti ekstremalią situaciją valstybės mastu, kaip siūlo Valstybės ekstremalių situacijų komisija (VESK).

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis po VESK posėdžio antradienį nurodė, kad paskelbus ekstremalią situaciją galima lengviau naudoti valstybės rezervą situacijai valdyti, įsigyti įvairias priemones be viešųjų pirkimų.

Pasaulio sveikatos organizacijos pirmadienio duomenimis, užsikrėtusiųjų naujuoju virusu COVID-19 pasaulyje registruota beveik 80 tūkst., mirė maždaug 2,6 tūkstančio žmonių.

Virusas jau išplito į 28 šalis ir kelia vis didesnį nerimą dėl naujų židinių Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje. Pranešama, kad Italijoje jau mirė penki šiuo virusu užsikrėtę asmenys, užkratas šioje šalyje patvirtintas daugiau nei 200 žmonių, uždaryta per dešimt miestų draudžiant gyventojams išvykti ir patekti į juos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be reikalo

Be reikalo portretas
kraupinti žmones gal ir nereikia.Bet va Verygą tą didyji korifeju maisto meniu reguliavime tai jau reikėtu strojinti. Jeigu jau biržose akcijos dėl to krenta tai kuo toliau-tuo daugiau nieko gero nebus. Reikia primesti kaip bus su maistu, būtinais vaistų preparatais ir gyventojų gydymu nuo šios ligos. Kokia strategija.

AS manau taip.

AS manau taip. portretas
Stai kokie Karbauskio uzmojai.Neskleisti apie virusa nieko.Mat pasaulio ligoniai ,mire isgalvoti.Kad tas virusas jei ateis i Lietuva tai pir,iau i Karbauski.Nereikia mums tokio politiko kuris nesaugo salies zmoniu.

earth king

earth king portretas
pamirškime tas pletkas vėjo malūno sukimo, gasdinimo rukelius ponas karabauski imk ir uždėk, ant burnos protivogazus, ponams ten sėdintiems seimo sales dikadoniavimo pozose, ir vik lauk kad makaules išbaivintu, pavaikyk aplinkui neries ūpes kratntines ir kada bus duotas ženklas atėjome iki finišo, nuimti protivogazus, jau gazu nėra koronaviruso, baigėsi, dirti eikim normalu darbą, liaudis laukia, normalu pragyvenimo šaltyni, basta,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių