Quantcast

R. Karbauskis tikisi per savaitę susiderėti dėl valdančiosios koalicijos

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikisi, jog ketvirtadienį prasidedančios derybos dėl valdančiosios koalicijos užtruks savaitę.

„Šiandien jos prasideda, formatas – yra derybinės grupės, jos susitikinėja, ir aš tikiuosi, kad artimiausiu metu turėsim naujienų“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis savo ruožtu teigė, kad derybos vyksta ir tarp partijų lyderių.

„Derybos yra prasidėjusios, manau, kad jos bus sėkmingos ir greitos“, – sakė jis.

S. Skvernelis tvirtino pats dalyvaujantis šiose derybose. Jis teigė, kad dar per anksti kalbėti, kurie ministrai galėtų likti dirbti, kurie – ne. Ministrų darbas nebus pagrindinis vertinimo kriterijus sprendžiant dėl jų likimo.

„Jeigu bus nuspręsta koalicijoje, kad atsakomybės sritys persiskirsto, ir tos politinės jėgos, kurios galbūt naujai įsilieja į koaliciją, natūralu, kad už tą atsakomybės sritį jie siūlys kandidatą, kas galėtų vadovauti vienai ar kitai ministerijai“, – sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės programos, mūsų nuostata, nereikia keisti, tiesiog dėl darbų plano galima pažiūrėti. Aš labai tikiuosi, kad savaitės mums užteks.

Anot jo, raudona linija derybose yra „finansinis populizmas ir visiškai nepriimtinų politinių nuostatų formavimas, kas kirstųsi visiškai su Vyriausybės programa“.

„Valstiečiai“ yra sudarę ir žemesnio rango derybinę grupę dėl koalicijos išplėtimo.

R. Karbauskis sakė dar negalintis pasakyti, kada tiksliai „derybinės grupės sės šnekėtis apie Vyriausybės programos darbų planą“.

„Vyriausybės programos, mūsų nuostata, nereikia keisti, tiesiog dėl darbų plano galima pažiūrėti. Aš labai tikiuosi, kad savaitės mums užteks“, – teigė LVŽS vadovas.

Derasi trijų partijų lyderiai

„Valstiečių“, socialdarbiečių ir „tvarkiečių“ lyderiai ketvirtadienį susitiko Vyriausybės rūmuose Vilniuje aptarti būsimos valdančiosios koalicijos.

Susitikime – darbiniuose pietuose pas premjerą Saulių Skvernelį dalyvauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas ir partija „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Remigijus Žemaitaitis, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis BNS sakė, kad partija svarsto kvietimą dėtis prie valdančiosios koalicijos, bet jis kol kas tokiuose susitikimuose dalyvauti neketina.

„Iki liepos 12-osios dar daug laiko“, – teigė jis.

Didžiausią frakciją Seime turintys „valstiečiai“ po prezidento rinkimų nutarė išplėsti valdančiąją koaliciją.

Sutartį dėl valdančiosios koalicijos yra pasirašiusios LVŽS ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija, jos dar turėjo bendradarbiavimo susitarimą su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime. Tai sudaro 69 balsus Seime iš 141.

Tačiau trečiadienį „tvarkiečiai“ ir socialdarbiečiai pranešė stabdantys frakcijų susitarimą dėl bendradarbiavimo.

Per balsavimus dažnai valdantieji sulaukia Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narių palaikymo. Pridėjus šiuos balsus, susidaro 77 mandatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
ponas karabauski, nebuk dramaturgas ir režiserius nuimk gaza nusileisk ant žemes juk esi žemes šytos žmogus, dėl kuo skubi, iš lengvo dirbk, lipdyk pamatus ,galvok , ir leisk galvoti, kitiems juk pusantro metu toj praleks rinkimai toj čia pat, o tu vis kūriba kuri reformomis užsiimei, ir vis renki dauguma dėl valdančios koalicijos, juk visas tavo planas nuvėjo šnypšto nulio vietoj, ir marčiulioni, fukso vietoj, prametėi, matai pažadas tavo netiko, ką žadėjai liaudžiai net piršto nejudini, stovi vietoj, žmones laukia nu matysime koki plana sukursi, chuligana, jau tavo norams bus rinkimu , metu iš tavo daugumos neliks nieko gero, o juk kiti ir kaip šakalai laukia geresniu oru sąlygu, nepamiršk tos sąlygos eis po velniu, oi verksi, pralaimėsi, viska,

Oziui

Oziui  portretas
Negirdėjai , Landsbergiuko sakant , kad ,, nesiveržia į valdžią ...turi tik 33 mandatus ir SUPRANTA , kad prieš ,, valstiečius ,, tai niekis ,,,, ) Manau primityviai pabūgo , nes sugeba ne ,, valdyti,, , o kiršinti bei ,, kritikuoti ) . Kas liko ,, valstiečiams ,, - toliau dirbti )) Sakyčiau puikus ,, valstiečių,, žingsnis , parodė ko verti opoziciniai , supratau jų vieta opozicija, nuolatinė vieta ) net su Šimonyte susidirbo - paaiškėjo , kad tas 30 % balsų per rinkimus , manau yra partijos ribos ) Dugnas ...o ,,, valstiečiai,, ką ? jų procentiškai visose valdžios ir vietinės ir rinkiminės lygmenyse tik didėja ))) Nepaisant ,, visuotinio,, dergimo .

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
O tai koncervatoriai atsisake formuoti koalicija???? O tai kaip zodzio zmogaus ne blefas del postu uzleidimo koncervatoriams?????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių