Quantcast

R. Karbauskis: turimų žinių pakanka, kad I. Rozovai būtų surengta apkalta

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad jau kitą savaitę prasidėsiančioje Seimo sesijoje, kurioje jis inicijuoja procedūrą dėl nepasitikėjimo parlamento vadovu Viktoru Pranckiečiu, pastarasis gali susilaukti konservatorių užstojimo ir paramos.

R. Karbauskio teigimu, konservatoriai gali nekreipti dėmesio į V. Pranckiečiui reiškiamą kritiką, kad šis Seimo valdybai nepateikė informacijos apie parlamentarės Irinos Rozovos nuslėptus ryšius su Lietuvoje rezidavusiais Rusijos diplomatinio korpuso atstovais.

„Aš neatmesčiau tos minties, nes jie (konservatoriai – ELTA) labai dažnai daro ne tai, kas yra svarbu valstybei, kas yra svarbu sprendžiant klausimus, kurie susiję su nacionaliniu saugumu. Jie labai dažnai skaičiuoja paprastai – kaip dar vieną vinį įkalti, mums, kaip valdžiai... Tai jie daro sistemingai“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, jei opozicija, kuri anksčiau deklaravo kad nepalaikys jo reikšto siekio pakeisti Seimo vadovą dėl pasirašytos naujos koalicinės sutarties, V. Pranckietį užstos ir dabar – paaiškėjus I. Rozovos atvejui – atsidurs sudėtingoje situacijoje.

Jie labai dažnai skaičiuoja paprastai – kaip dar vieną vinį įkalti, mums, kaip valdžiai... Tai jie daro sistemingai.

„Situacija su Rozova yra kaip minimum analogiška Basčio situacijai. Kaip minimum, jeigu nesudėtingesnė. Tad šioje situacijoje labai sunku būtų paaiškinti kaip opozicija šioje vietoje suksis, kada akivaizdu, kad Seimo pirmininkas padarė kažką nesuprantamo, tiesiog kažką nesuvokiamo“, - kalbėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad, jo nuomone, konservatoriai, reaguodami į šią situaciją, elgiasi kur kas minkščiau nei būtų elgiasi Mindaugo Basčio atveju. 

Pats R. Karbauskis tvirtina, kad jo turimų žinių, apie I. Rozovos nedeklaruotus ryšius ir veiklą pakanka, kad politikei būtų surengta apkalta.

„Jeigu tų argumentų pakako Basčiui tai tokiu atveju gali pakakti ir čia, nes šnekame apie tuos pačius dalykus. Žinau viena, žmogus ar būtų pozicijoje, ar opozicijoje, kur jis bebūtų, šioje situacijoje išimčių būti negali, tai susiję su nacionalinio saugumo klausimais. Iš to kas buvo kalbama viešojoje erdvėje man pasirodė, kad tai analogiška situacija su Basčiu aš taip ir vertinsiu tai, kol neturėsiu kitų duomenų“, - apibendrino R. Karbauskis.

Pastarąją savaitę konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis „Žinių radijui“ teigė, kad pasitvirtinus informacijai apie I. Rozovos veiklą, ji turėtų būti pašalinta iš Seimo. Kartu konservatorius užsiminė, kad Seimo pirmininkas V. Pranckietis privalo atsakyti, ar, neviešindamas neįslaptintos VSD pažymos apie I. Rozovos veiklą, nesulaukė spaudimo iš R. Karbauskio.

„Pranckietis turi atsakyti į labai paprastą klausimą – ar Ramūnas Karbauskis žinojo, ar prašė jo tos informacijos neviešinti“, – penktadienį kalbėjo G. Landsbergis.

R. Karbauskis teigia, kad tokie jam metami įtarimai yra tiesiog nesąmonė.

„Tai yra nesąmonė, iš kur man žinoti. Jūs žinote, kaip judėjo visos pažymos. Pirmiausia jos pateko į komitetą, po to pateko pas Seimo pirmininką – mūsų frakcijoje niekas nežinojo, nė vienas žmogus nežinojo, tad kaip aš galėjau žinoti? Aš suprantu, kad šioje situacijoje žmonės bandydami išsukti savo uodegas kuria visokias versijas“, – sakė Eltai R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), išnagrinėjęs VSD pateiktą informaciją, kodėl nebuvo suteiktas leidimas I. Rozovai dirbti su slapta informacija, nusprendė kurti laikinąją Seimo tyrimų komisiją, kurioje bus aiškinamasi, ar gali būti jai pradėtas apkaltos procesas. NSGK pirmininko Dainiaus Gaižausko teigimu, kartu planuojama aiškintis, kaip vertinti Seimo pirmininką V. Pranckietį ir buvusį komiteto pirmininką Vytautą Baką bei dar keletą Seimo narių, kurie seniai iš žvalgybos pažymų žinoję apie nuslėptus I. Rozovos ryšius, pasak jo, nesiėmė veiksmų užkardyti grėsmes nacionaliniam saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teise zinoti

Teise zinoti portretas
O kaip gi su lansbergio apkalta del teroristiniu aktu kaip su konservatoriais del milijardiniu aferu kada bus apkalta ar cia tokia smulkme kad neapsimoka pradeti nes panasiai cia kaip su vistos vagyste

...

... portretas
O kaip su intrigantu Gabriuku?..

aga

aga portretas
labai jau keistai man skamba, visur Karbauskio snukis sprendžia visus reikalus.Manau vadovauk tik savo partijai, ale ne ,va koks galingas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių