Quantcast

R. Karbauskis: Seimas taip pat turi laikytis karantino sąlygų

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atkreipia dėmesį, kad Seimas taip pat turi laikytis karantino sąlygų, todėl šiomis savaitėmis turėtų priiminėti tik svarbiausius ir tiesiogiai susijusius su ekstremalios situacijos bei karantino valdymu įstatymo projektus.

„Seime yra daugiau nei šimtas žmonių, tai jeigu Seimas pradės priiminėti eilinius įstatymus, kur nėra skubos tvarkos... ir rinksis toliau ketvirtadienį ar kitą antradienį diskutuoti tarp židinio užkrato. Tai atitinkamai patys žmonės atsakys, tai ką jūs darot? (...) Seimas turi rinktis kiek reikės, kad priimtų sprendimus, būtinus valstybei tokioje situacijoje. Bet priiminėti kitus įstatymus, kurie gyvybiškai dabar nėra svarbūs, nėra prasmės. Mes, kaip ir visa valstybė, turime būti karantine. Kaip kiti valstybės žmonės, turime saugoti savo šeimas bei rūpintis aplinkinių žmonių saugumu“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis kviečia parlamentarus antradienį taip ilgai nediskutuoti tarp priimamų įstatymo projektų.

Mes, kaip ir visa valstybė, turime būti karantine. Kaip kiti valstybės žmonės, turime saugoti savo šeimas bei rūpintis aplinkinių žmonių saugumu.

„Šiandien Seimas privalo atlikti savo pareigą, ir čia nėra pasirinkimo, nes įstatymai reikalingi būtent ekonomikai tvarkyti ir kovai su koronavirusu. Šiandien mano raginimas kolegoms yra mažiau diskutuoti, kad įstatymai būtų priimti greitai, kad neįsiveltume į dideles diskusijas. Nes tikrai įstatymai yra būtini. Nėra nė vieno tokio įstatymo, kuris šiandien nagrinėjamas, kurio nereikėtų būtinai ir skubiai. Šiandien – tai Seimo narių prievolė“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis teigia, kad susitelkimas tarp politikų bendram darbui yra, bet opozicijai, pasak R. Karbauskio, sunkiai sekasi nekomentuoti.

„Susitelkimo matosi nemažai, bet opozicijai, žinoma, yra labai sunku laikytis. Jie sunkiai susilaiko nuo kažkokių komentarų, vis kažkokie pralenda. Bet kokiu atveju politikai elgiasi solidžiai, viešoje erdvėje politikų komentarų apie koronavirusą beveik negirdite. O mums visiems, be abejonės, rūpi, tik mes taip sutarėme, kad nešnekame, kad nesam specialistai, kad netrukdytume (...)“, – sakė jis.

„(Seimas. – ELTA) šiandien priims sprendimus, kurie yra būtini. Tiesiog saugant žmonių sveikatą. Seimas bet kuriuo momentu, kada reiks, susirinks“, – antradienį žurnalistams apie planuojamą Seimo tolesnį darbą sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, kaip vertina parlamentarų nuogąstavimus, jog Seimui reikėtų dirbti toliau, R. Karbauskis atsakė, kad šiuo metu Seimui svarbiausia antradienį priimti būtinus sprendimus, o tada parodyti pavyzdį visuomenei – laikytis karantino.

„Aš galvoju, kad opozicija nebesugalvoja, kaip politikuoti šituo klausimu, tai pradeda šnekėti apie tai, kad Seimas turi dirbti. Seimas ir dirbs, kiek bus reikalo. Šiandien dienai tokio poreikio yra, nes yra įstatymai, kuriuos turime priimti dėl šitos situacijos, bet priiminėti įstatymus, kurie yra nebūtini ir sėdėti Seime, kada yra sprendimas, jog daugiau nei 100 žmonių kartu susirinkti negali... Tai kokį mes pavyzdį rodysime kitiems?“ – retoriškai klausė R. Karbauskis.

„Seimas dirbs, kiek reikės, jokių abejonių nėra. Seimas nepasileidžia. Seimas, atlikdamas savo pareigas, susitinka, kada reikia“, – pridūrė jis.

Vis dėlto LVŽS lyderis pasidžiaugė, kad nemato Seimo narių politikavimo dėl susidariusios koronaviruso situacijos.

„Kol kas nematau. Aš labai džiaugiuosi tuo“, – pabrėžė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, BŪTINA karantinuot visus 'konservus (su 'karūnuotu' Broileriu prieky), bet šie ZARAZOS neturi teisės viso Seimo šokdint! (jie tai LABAI bijo kad Seimas gali SĖKMINGAI veikt be jų ardomosios veiklos!).

kARONAS

kARONAS portretas
Pasakykit kada seimas normaliai dirbo? .Kaip įstatymus grupei rėmėjų reikalingų priima, tai balsuoja kiek ir reikia ,o šiaip tai jų pusės nebūna.Karantino skelbt nebūtina vistiek jie nebūna,o tie kurie kurie dirba sąžiningai manau nieko neapkrės,jie ne vareikiai negastroliuoja.

As

As portretas
Karbauskiui svarbu, kad tik dirbti nereikėtų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių