Quantcast

R. Karbauskis sako matantis pagrindą pradėti I. Rozovos apkaltą

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako matantis pagrindą pradėti parlamentarės Irinos Rozovos apkaltą.

„Aš manau, kad jeigu ir bus apkaltos komisija suformuota, ji vis tiek turės sulaukti tų išvadų, kurios dabar bus Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete aptarinėjamos. Tai vienas kitam nemaišo“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Jis teigė pasirašęs siūlymą dėl apkaltos, nes kitu atveju būtų opozicijos apkaltintas, jog gina I. Rozovą.

„Čia niekas nieko negina, reikia išsiaiškinti, viskas turi būti teisiška, teisėta. Jeigu yra pažeidimai, žmogus turi už tai atsakyti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Čia niekas nieko negina, reikia išsiaiškinti, viskas turi būti teisiška, teisėta. Jeigu yra pažeidimai, žmogus turi už tai atsakyti.

„Matau pagrindą. Jis labai panašus kaip Mindaugo Basčio atveju“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Vis dėlto jis taip pat pabrėžė, jog svarbus ir klausimas, kodėl dėl I. Rozovos situacijos nieko nedarė apie ją žinojęs Seimo pirmininkas ir opozicinių konservatorių atstovai.

„Mano įtarimas buvo, kad jie bandė tempti tą reikalą, kad kuo arčiau rinkimų tai panaudoti prieš valdančiąją daugumą, prieš Lenkų rinkimų akciją. Tiesiog pasireklamuoti šituo dalyku“, – teigė R. Karbauskis.

Tyrimas dėl I. Rozovos nuslėptų ryšių su Rusijos diplomatais pradėtas paaiškėjus, jog 2018 metų sausį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis gavo Valstybės saugumo departamento (VSD) rekomendaciją neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

VSD dokumente rašoma apie tarimąsi su Rusijos diplomatais dėl finansinės paramos Rusų aljansui, Seimo narės bendravimą su iš Lietuvos 2014 metais išsiųstu Rusijos generaliniu konsulu Vladimiru Malyginu.

Šių kontaktų I. Rozova nenurodė prašyme išduoti leidimą dirbti su įslaptinta informacija.

Parlamentarė sako, kad jos ryšiai su rusų diplomatais nebuvo asmeniniai, todėl ji neturėjusi jų deklaruoti VSD klausimyne.

Seime šią savaitę surinkti parašai I. Rozovai dėl nuslėptų ryšių su rusų diplomatais pradėti apkaltą.

Seimas NSGK taip pat pavedė atlikti tyrimą politikų, disponavusių informacija apie I. Rozovą, veiksmų. Komitetas aiškinsis, kokius sprendimus, susipažinęs su medžiaga apie I. Rozovą, priėmė Seimo pirmininkas, kiti informaciją gavę Seimo nariai.

Seime I. Rozova priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunauja

Sunauja portretas
Kuo arciau rinkimai tuo daugiau sisimauna konservatiriai

Analitikas

Analitikas portretas
Kuo arčiau rinkimai, tuo Karbauskiui “geriau matytis”, kad “partnerių” lenkų nebereikia.

Sunauja

Sunauja portretas
O kada bus apkalta v lansbergiui uz teroristinius aktus konservatoriams uz milijardines aferas grybauskaitei uz tai kad nuslepe kad jinai yra rusijos valstybes paslaptis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių