Quantcast

R. Karbauskis S. Skvernelio sutikimo dėl prezidento rinkimų dar negavo

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad kol kas alternatyvų premjerui Sauliui Skverneliui, kaip partijos kandidatui prezidento rinkimuose, nėra.

R. Karbauskis tvirtina, kad premjero sutikimo kandidatuoti šalies vadovo rinkimuose dar negavęs, todėl, teigia jis, partija susidurtų su problema, jei kol kas vienintelis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skyrių iškeltas S. Skvernelis atsisakytų dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Pas mus yra tokia tvarka, (partijos. - ELTA) suvažiavimas patvirtina kandidatą į prezidentus, suvažiavimas vyks sausio 26 dieną. Tada jis tai ir padarys. Ar bus pareiškimai pačio keliamo kandidato, šiuo atveju premjero Sauliaus Skvernelio, ir ar jis sutiktų, ar ne, aš nežinau“, - Delfi TV kalbėjo R. Karbauskis.

Jis pridūrė, kad kol kas S. Skvernelis yra vienintelis LVŽS skyrių keliamas kandidatas. Todėl, teigė politikas, jei S. Skvernelis atsisakytų dalyvauti rinkimuose, reikėtų šaukti dar vieną partijos suvažiavimą.

Ministras pirmininkas su krentančiais reitingais antrus metus, Vyriausybė savo populiarumo minuso giliausioje duobėje.

„(Jei S. Skvernelis nesutiks dalyvauti prezidento rinkimuose. - ELTA) Turėsime problemą, reikės šaukti dar vieną suvažiavimą po kokios savaitės ar dviejų“, - sakė R. Karbauskis. Politikas tvirtino nesvarstęs, kas be S. Skvernelio dar galėtų prezidento rinkimuose atstovauti „valstiečiams“. Pasak politiko, tai tikrai nebus nei jis, nei Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Galiausiai R. Karbauskis užtikrintai tvirtino, kad kandidatas, kuris atstovaus prezidento rinkimuose „valstiečiams“, taps ir šalies vadovu.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad jei „valstiečių“ kandidatu taps premjeras - R. Karbauskio viltys yra bergždžios. Neslėpdamas šypsenos G. Landsbergis net linkėjo „valstiečiams“ deleguoti premjerą, kurio reitingai, tvirtino konservatorius, jau kuris laikas smunka žemyn.

„Ministras pirmininkas su krentančiais reitingais antrus metus, Vyriausybė savo populiarumo minuso giliausioje duobėje. Aš tikrai raginu, labai demokratišku būdu - vieną iš vieno, plojimais pasitvirtinti Saulių Skvernelį“, - apibendrino G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Sito Paksiaus patiketinio tikrai nerinksime.

pensininke

pensininke portretas
Ko ten kisti nosi ,kur nesi reikqalingas.Vistiek prezidento postas jam nesviecia ir netinka......

...

... portretas
Ko tas Karbauskis dar manęs nepasiūlė?.. ;)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių