Quantcast

R. Karbauskis rėžė: jei nebalsuosite už S. Skvernelį, Lietuvą valdys V. Landsbergis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, pareiškęs, kad nuo šiol su savo oponentais nebebus korektiškas, tvirtina, kad ne tik ekonomistas Gitanas Nausėda ir Seimo narė Ingrida Šimonytė, tačiau ir visi kiti kandidatai, išskyrus premjerą Saulių Skvernelį, yra patogūs konservatoriams.

Pasak jo, žmonės, į prezidentus išrinkę ne Saulių Skvernelį, susidurtų ne tik su iš valdančiųjų gretų pasitraukiančiais „valstiečiais“, tačiau prie valstybės vairo vėl išvystų Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį.

„Ilgai stengiausi būti korektiškas savo oponentų atžvilgiu, dabar pranešu - tas laikotarpis baigėsi“, - penktadienio rytą feisbuke rašė R. Karbauskis.

Pasak jo, per ne vienus metus Lietuvoje susikūrė sistema, kurioje, turint aukščiausių politikų palaiminimą, buvo galima nekliudomai vogti iš valstybės ir susidoroti su tais, kurie nori tam sutrukdyti.

„Kada supranti, jog net prokurorai buvo priversti paklusti tiems, kurie tarnavo šiai sistemai, suvoki, kad tam kažkas turi padėti tašką, nes kitaip tai sunaikins pačią valstybę“, - teigė jis.

Ilgai stengiausi būti korektiškas savo oponentų atžvilgiu, dabar pranešu - tas laikotarpis baigėsi.

Korektišku savo oponentų atžvilgiu atsisakęs būti „valstiečių“ lyderis įraše samprotavo apie tai, kas iš tikrųjų ilgą laiką valdė Lietuvą. Pasak jo, tai ne kas kitas, o Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

„Profesorius V. Landsbergis parinko Lietuvai Dalią, kurią pavadino visos Lietuvos dalia. (...) Būtent per šiuos metus atsirado neliečiamųjų luomas, o, kaip socialiniuose tinkluose teigia patys konservatoriai, Lietuvai vadovauja ne kas kitas, bet faktinis Lietuvos vadovas - V. Landsbergis, kurio nuomonės nuolankiai klauso ir pati Lietuvos Dalia, netvėrusi tuoj po Seimo rinkimų pranešti, jog rinkimus laimėjo ne tie“, - rašė R. Karbauskis ir toliau dėliojo mintis, apie, jo manymu, Lietuvoje egzistuojančią „valdžios sistemą“.

Lietuvai vadovauja ne kas kitas, bet faktinis Lietuvos vadovas - V. Landsbergis, kurio nuomonės nuolankiai klauso ir pati Lietuvos Dalia, netvėrusi tuoj po Seimo rinkimų pranešti, jog rinkimus laimėjo ne tie.

Politiko teigimu, šiai „sistemai“ priklauso ir Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas, ir konservatorių į prezidentus keliama buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Politikas įžvelgė paralelę, kad dažnas jo minimos „valdžios sistemos“ žmogus yra susijęs ir su bankų sistema.

„Man kyla klausimas, kodėl visi prezidentės Dalios Grybauskaitės globotiniai ten sėkmingai prisiglaudžia? Gal tokiu būdu apdovanojama už nuolankumą, tylą ar darbus? Tikriausiai nereikia priminti, kad ir Gitanas Nausėda taip pat dirbo atsakingą darbą viename iš Skandinavijos bankų padalinių Lietuvoje“, - klausimus kėlė R. Karbauskis.

Tačiau R. Karbauskis teigė esąs garantuotas dėl vieno, - jei į prezidentus bus išrinktas ne „valstiečių“ keliamas S. Skvernelis, o I. Šimonytė - Lietuvą valdys V. Landsbergis.

„Man akivaizdu, jog išrinkę I. Šimonytę mes aukščiausiame valstybės poste, de fakto, turėsime Vytautą Landsbergį. Kandidatė to nė neslepia - pasisakymuose ji Vytautą Landsbergį apipila komplimentų liūtimi, o oficialioje konservatorių partijos paskyroje jis jau dabar, kaip minėjau, vadinamas faktiniu Lietuvos vadovu“, - rašė R. Karbauskis.

Kiek vėliau politikas patikslino savo mintį ir pabrėžė, kad apskritai balsą atiduoti už bet kurį iš 9 kandidatų į prezidentus, išskyrus S. Skvernelį, reiškia realiai balsuoti už konservatorius. Politikas brėžė bauginamą realybę, kad, jei Prezidento rinkimus laimės ne premjeras, tai visi tik nostalgiškai prisimins S. Skvernelio valdymo laikotarpį, kuomet buvo laisvė žinoti, šnekėti ir kurti Lietuvoje.

Man akivaizdu, jog išrinkę I. Šimonytę mes aukščiausiame valstybės poste, de fakto, turėsime Vytautą Landsbergį.

„Balsavimas už bet kurį kitą kandidatą, o ne Saulių Skvernelį, reiškia, kad konservatoriai laimės Prezidento rinkimus. Jeigu taip įvyks, po tam tikro laiko Lietuvos žmonės supras, kad laikotarpis, kuomet valdančiąją daugumą Seime sudarė LVŽS, o Vyriausybei vadovavo Saulius Skvernelis, buvo gurkšnelis laisvės žinoti, laisvės šnekėti ir kurti Lietuvoje. Galų gale išsilaisvinti iš neliečiamųjų gniaužtų“, - teigė jis.

Galiausiai R. Karbauskis, baigdamas savo įrašą, pakartojo ketvirtadienį deklaruotas tezes, kad trauksis iš valdančiųjų, jei S. Skvernelis nelaimės Prezidento rinkimų, o „valstiečiai“ - Europos Parlamento. Politikas tikino, kad už savo žodžius atsako ir kad taip elgdamasis jokio spaudimo rinkėjams nedaro.

„Pralaimėjimo šiuose rinkimuose atveju žinosime, jog Tautos pasitikėjimo mandato nebeturime, todėl iš karto po rinkimų pasitrauksime iš valdančios daugumos. Valdžią garbingai grąžinsime Tautai, jei ji mūsų valdžia nebepasitiki.

Oponentai jau reaguoja į šią žinią ir sako, jog tai spaudimas rinkėjams. Ne, tai ne spaudimas. Tai absoliuti pagarba Tautos valiai.

O politologams, kurie abejoja mūsų žodžiais, noriu priminti, kad esame žodžio žmonės. Mes visada darome tai, apie ką sakome žmonėms“, - teigė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julius

Julius portretas
Balsuokite už machinatoriaus vadovaujamos partijos kandidatą.....

Lietuvis

Lietuvis portretas
Protingais save laikantys žmonės balsuos tik už Saulių Skvernelį!

Anonimskis

Anonimskis portretas
Tautiečiai ir kitataučiai, gerai pagalvokite: Lietuva pagaliau eina teisingu keliu. Ir jei ne prezidentės arogancija ir nuolatinis opozicijos trukdymas, mes jau būtume atsitiesę. Pakėlė algas, pakėlė pensijas, sumažino mokesčius. Nedaug, bet Lietuvoje pirmą kartą prasidėjo pokyčiai teisinga linkme. Jei nebalsuosime už Skvernelį, reiškia leisime vėl grįžti mūsų skriaudikams. Kurie ne tik nublokš mus atgal į beviltišką skurdą, bet jį didins toliau. Na gi nei vienas to nenorime? Aišku, išskyrus tuos, kurie gyvena parazitinį gyvenimą mus prievartaudami.
VISI KOMENTARAI 125

Galerijos

Daugiau straipsnių