Quantcast

R. Karbauskis nemato galimybės dėl opozicijos lyderio tartis su S. Skvernelio frakcija

Dėl bendro darbo Seimo opozicijoje galėtų sutarti Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija bei Regionų frakcija, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, socialdemokratai yra atmetę galimybę bendradarbiauti, o su ekspremjero Sauliaus Skvernelio frakcija galimybės drauge dirbti „valstiečiai“ nemato.

„Jeigu įvyktų sutarimas tarp Darbo partijos ir Regionų frakcijos, tada „valstiečiai“ tikrai galėtų sutarti. Daugiau nėra su kuo tartis. Mes tikrai nematome galimybės tartis su Sauliumi Skverneliu. Mes juo absoliučiai nepasitikime“, – Žinių radijui penktadienį sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, „valstiečiai“ ir dabar susitinka su Darbo partijos atstovais, tačiau šiai partijai nepavyksta susitarti su Regionų frakcija.

R. Karbauskis teigė, kad bendradarbiavimas su Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ nėra galimas, nes „valstiečiai“ nemato galimybės S. Skverneliui eiti kokių nors pareigų.

Šešis mėnesius Saulius Skvernelis buvo opozicijos lyderis ir jis veikė ne kaip opozicijos lyderis, o kaip valdžios rėmėjas, jis visą laiką stengėsi žeminti partiją, kuri jį iškėlė kaip opozicijos lyderį.

„Šešis mėnesius Saulius Skvernelis buvo opozicijos lyderis ir jis veikė ne kaip opozicijos lyderis, o kaip valdžios rėmėjas, jis visą laiką stengėsi žeminti partiją, kuri jį iškėlė kaip opozicijos lyderį. Dėl to pasitikėjimo juo tikrai nėra“, – tvirtino R. Karbauskis.

Pagal Seimo statutą, opozicijos lyderiu gali būti asmuo, jeigu jį išrenka opozicinė frakcija arba jų koalicija, turinti daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių parlamentarų.

2020 metų kovą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos frakcijos buvo pasirašiusios opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Opozicijos lyderiu tapo buvęs premjeras S. Skvernelis, sutarta, kad šios pareigos bus rotuojamos.

Opozicijos lyderio Seime nebėra nuo pernai rugsėjo, kai S. Skvernelis su grupe parlamentarų atsiskyrė nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ,, VALSTIECIAMS,, tartis su Skverneliniais

na ,, VALSTIECIAMS,, tartis  su Skverneliniais portretas
tai tas pats , kas savo noru gyvate ysikist sau y uzanty ir ja ten syldyti...

Su \\\\\.../////

Su  \\\\\...///// portretas
išdaviko pidžako "partija" bendrauti,tai tas pats kas su Velniu obuoliauti.neteksi obuolių,bet ir maišo.____Pagarba Ramūnui,nepalik mūsų tuo įpatingai sunkiu laikotarpiu.____Tavyje viltis,nes vinintelis kuris Lietuvą traukei iš bedugnės,bet parsidavėliai pamaišė.

Valstiečiu būti garbė !

Valstiečiu būti garbė !  portretas
todėl su politiniais išdavikais perbėgėliais tartis negalima . Pagarba ponui Karbauskui .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių