Quantcast

R. Karbauskis lieja pyktį ant T. Tomilino ir V. Sinkevičiaus: kalba apie išdavystę

  • Teksto dydis:

Savaitgalį artėjant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimui, partijos lyderis Ramūnas Karbauskis laišku kreipėsi į bendražygius.

Šiame laiške politikas negailėjo kritikos už Partnerystės įstatymą Seime balsavusiam „valstiečiui“ Tomui Tomilinui ir jo pusėn stojusiam eurokomisarui Virginijui Sinkevičiui, rašo portalas lrt.lt.

Laiške, su kuriuo susipažino lrt.lt, R. Karbauskis teigia, kad po Seimo rinkimų suformuota Seimo dauguma ir Vyriausybė pademonstravo „nekompetenciją, tarnystę siauroms interesų grupėms, diskreditavo save siūlymais dekriminalizuoti narkotikus, panaikinti alkoholio vartojimą mažinančias priemones, leisti vienos lyties asmenims kurti šeimas, nepilnamečiams pasikeisti lytį“.

„Valstiečių“ pirmininkas savo laiške nutarė aptarti ir T. Tomilino, kuris Seime skirtingai negu didžioji dalis LVŽS frakcijos, balsavo už Partnerystės įstatymo projektą, kuriuo siekta įteisinti ir tos pačios lyties asmenų partnerystę, elgesį. Dėl to, kai priminė R. Karbauskis, T. Tomilinas buvo pašalintas iš LVŽS šešėlinės Vyriausybės sudėties, buvo paragintas pasitraukti iš LVŽS Seimo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigų ir iš sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigų, ką ir padarė.

„Visus šiuos sprendimus lėmė Tomo Tomilino gerai organizuoti ir dažni vieši pasisakymai, o taip pat ir balsavimas Seimo posėdyje dėl Laisvės partijos pasiūlyto Partnerystės įstatymo. Jis vienintelis iš LVŽS narių Seimo frakcijoje balsavo už ši projektą, aktyviai už tai agitavo Seimo posėdžio metu. Jo pasisakymai TV laidose, interneto portaluose buvo visiškai priešingi LVŽS ideologinėms ir programinėms nuostatoms, jis nevengė melagingai žeminti manęs, LVŽS pirmininko, Seimo frakcijos kolegų dėl jo nuomone neteisingos jų pozicijos homoseksualių asmenų partnerystės, kaip šeimos santykio, atžvilgiu“, – T. Tomilino elgesį laiške komentuoja R. Karbauskis.

Tokį elgesį vadinau, vadinu ir vadinsiu išdavyste, nes tai spjūvis į veidą ir rinkėjams balsavusiems už LVŽS.

„Tokį elgesį vadinau, vadinu ir vadinsiu išdavyste, nes tai spjūvis į veidą ir rinkėjams balsavusiems už LVŽS, kuri rinkimų metu aiškiai deklaravo savo vertybes, ir sąjungos nariams, kurie kategoriškai pasisako už tradicinės šeimos vertybes, prieš bandymą primesti visuomenei šeimas, kurias kurtų vienos lyties asmenys“, – pridūrė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis teigė nekeliantis T. Tomilino buvimo partijoje klausimo, tačiau pabrėžė, kad negalėtų su juo dirbti vienoje komandoje.

Nustebino V. Sinkevičiaus elgesys

Partijos lyderis neslėpė, kad jį nustebino ir T. Tomilino pusėn stojusio eurokomisaro V. Sinkevičiaus elgesys. R. Karbauskis nustebo, kad eurokomisaras staiga prisiminė jį į Europos Komisiją delegavusią partiją.

„Jis teigia, esą, puoselėdama tradicines vertybes „partija renkasi susinaikinimo kelią“, „Vietoj to, kad ieškotumėme būdų kurti gerovę visuomenei, mes skatiname destrukciją. Mes pamiršome tai, dėl ko žmonės mumis patikėjo.“

LVŽS pirmininko įsitikinimu, T. Tomilinas ir V. Sinkevičius bando keisti partijos vertybinę liniją ir tokiu būdu skaldo organizaciją.

R. Karbauskis tikino kol kas nekelsiantis klausimo dėl T. Tomilino pašalinimo iš LVŽS, tačiau partijos lyderis perspėjo, jog, jei bendražygis ir toliau elgsis kaip „Laisvės partijos atstovas“, šis klausimas gali tapti aktualiu.

Lrt.lt kalbintas T. Tomilinas teigė R. Karbauskio poziciją ir žodžius, kad gali būti keliamas klausimas dėl jo pašalinimo iš partijos, vertinantis kaip desperaciją ir pasimetimą.

„Manau, kad tai yra desperacija, visiškas pasimetimas ir noras tiesiog keršyti, persekioti už pasiūlymą diskutuoti. Manau, kad tai yra tikrai viena iš jo charakterio bruožų, pakankamai negatyvių. Manau, kad buvimas komandoje, komanda galėjo atsverti tą vievaldiškumą ir negirdėjimą argumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Teisingai ger KARBAUSKI ne vieta tokiem partijoje du bukagalvius prastumėte i aukštumas tai kaip ta boba prie geldos dar ir pasirodo pederastija užsiimantis veikėjai slapta raudonskruostis sinkevičius senai buvo itartinas žmonės kalbėjo kad šitas i ta briuseli gėju ir lezbiu lizda bus priimtas storošo ruoštas IR VALSTIEČIU PARTIJOS NARIAI IR TAIP DAUGELIS TAUTOS REIKALAUJA TUO DU ARMONAITĖS CHEBRANTUS MESTI LAUK IŠ PARTIJOS KITAIP VALSTIEČIAI NETEKS DAUG RINKĖJU

pinigai valdo ,nieko nepadarysi...

pinigai valdo ,nieko nepadarysi... portretas
Kol buvo valdančiųjų partijoj, kol turėjo galią,tai partija,atvedusi Tomiliną, Sinkevičių,Skvernelį Pranskietį,nekalbant apie dar kelis,buvo gerai.Atėjo per partijos sąrašus,partijos pinigus.Dabar ,kai reikia būti opozicijoje, jaunimas susiviliojo galimybe uždirbti, Matomai,tiems būsimiems perbėgėliams gerai užmokėjo už palaikymą Partnerystės įstatymo. O Skvernelis visada ieškojo, kas jam geresnę vietą pasiūlys ir ką jam už tai duos.Tai ne partijos narys,aišku,kas galėtų paneigti, kad išduos pirmai progai pasitaikius,jei tik kas pasiūlys daugiau eurobabkių ar šiltesnį postą .Tai ir nebenori jaunimas būti opozicijoj,kadangi yra iš tos pačios VIlniaus "laisviečių šaikos" ,tai ir vykdo nurodymą sugriauti LVŽP .Gaila,nes tai buvo vienintelė atsvara konservatorių-liberalų buldozeriui ,pasiryžusiam sulyginti su žeme lietuvių teises ir šalies suverenitetą, užtvindyti šalį migrantais ir kitokiais perbėgėliais iš kitų šalių. Bet ..tai vyksta dažnai,nesant griežtos atrankos į partijas.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Teisingai, Karbauski. Spirk į užpakalį Tomilinui ir Sinkevičiui - jie tavo konkurentai ir protingesni už tave.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių