Quantcast

R. Karbauskis: Kriminalinės žvalgybos įstatymo pataisa prieštarautų demokratijai

Seime svarstant Kriminalinės žvalgybos įstatymo pataisą, kuri leistų aukščiausiems valstybės vadovams susipažinti su detalesne kriminalinės žvalgybos informacija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad ši sistema prieštarautų demokratijos principams.

„Tai yra teisėsaugos institucijų darbas, teisėsauga, kovodama su korupcija ir visokiais kitokiais dalykais, ji turi teisę ir galimybę tai daryti. (...) Jei mes įvesime kokią nors sistemą, kurioje visa tai nebeveikia, tai įvesime sistemą, kuri neturės nieko bendro su demokratija“, – penktadienį Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

Anot partijos lyderio, susidaro įspūdis, kad šie pokyčiai sugalvoti tam, kad galėtų būti kontroliuojami neparankūs politikai.

„Juokavome, kad jei ta tvarka įsigaliotų nuo kitos kadencijos, galbūt ji galėtų būti. Vaizdas toks, kad tai sugalvota tam, kad galėtų būti spaudžiami, šantažuojami ir taip toliau tie politikai, kurie valdžiai yra nemalonūs, vienaip ar kitaip neparankūs. Jei tai įsigaliotų nuo kitos kadencijos, kada tie, kurie, mūsų įsivaizdavimu, yra valdžioj, jų valdžioj nebus, įdomu, ar jie patys balsuotų už tai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Seime kelią skinasi Kriminalinės žvalgybos įstatymo pataisa, kuri sudarytų galimybę aukščiausiems valstybės vadovams – prezidentui, Seimo pirmininkui ir premjerui – suteikti detalesnės kriminalinės žvalgybos informacijos. Tam turėtų būti pateiktas motyvuotas rašytinis prašymas.

Dabar valstybėms vadovams dažniausiai pateikiama apibendrinta informacija.

Tačiau Kriminalinės žvalgybos įstatyme yra numatyta, kad institucijos bei valstybės vadovai kriminalinės žvalgybos informaciją gali gauti esant motyvuotam prašymui raštu, jeigu pateiktos susipažinti apibendrintos kriminalinės žvalgybos informacijos yra nepakankamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Tai , kad valdžia nesugeba saugoti VALSTYBĖS PASLAPTIS , pvz. ,kad ir paskutiniai įvykiai su galima homofilija , Anušausko ir jo žmonos klykavimai per TV .

Jonas

Jonas portretas
Palaikau.

Tai sakai

Tai sakai portretas
Rusiškos demokratijos reik
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių