Quantcast

R. Karbauskis: konservatoriai savo lubas jau pasiekė

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis įvardino priežastį, kodėl po pirmojo Seimo rinkimų turo galimybės sudaryti valdančiąją koaliciją pasislinko į dešinę. Politiko teigimu, situaciją kiek pakoregavo pirmą kartą savo gyvenime balsuoti atėjęs rinkėjas.

„Aišku viena – mes po sunkios nakties paskaičiavome – akivaizdu, kad į rinkimus atėjo 9 proc. rinkėjų, kurie tikriausiai pirmą sykį juose dalyvavo. Jie balsavo už Laisvės partiją. Šioje situacijoje, aišku, kad iš tų rinkėjų, kurie dalyvavo 2016 m..., galima daryti prielaidą, kad dalyvavo apie 38 proc. Tai paaiškina tą skirtumą, kuris dabar yra po pirmojo turo“, – teigia „valstiečių“ lyderis, kurio vedama partija pagal jau iškovotų mandatų skaičių kol kas lieka už konservatorių nugarų.

Mūsų pagrindinis konkurentas Seimo rinkimuose savo lubas tikriausiai pasiekė.

Tačiau, R. Karbauskio įsitikinimu, konservatorių pirmavimas dar nieko nereiškia ir centro kairės koalicija yra vis dar įmanoma. Jo teigimu, patys konservatoriai pasiekė savo galimybių maksimumą, tad po antrojo rinkimų turo situacija dar gali pakrypti kairiesiems palankia linkme.

„Mūsų pagrindinis konkurentas Seimo rinkimuose savo lubas tikriausiai pasiekė. Jei žmonės iš tikrųjų ateis į rinkimus, aktyviai dalyvaus antrajame rinkimų ture – tai rinkimų rezultatą nulems jų apsisprendimas. Jei tai bus sprendimas, kuris bus palankus centro kairės partijoms... Tai tokiu atveju rinkimų rezultatas dar toli gražu yra neaiškus“, – Seime žurnalistams teigė R. Karbauskis.

„Dabar svarbiausia sutelkti paramą centro kairės partijų kandidatams: „valstiečių“ paramą kitoms centro kairės partijoms ir kitų (partijų paramą – ELTA) mūsų atžvilgiu“, – pridūrė politikas.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
O kodėl p. Karbauskis toks garantuotas? Gal kaip tik dauguma balsuos už dešiniuosius?

Aha!

Aha! portretas
Ir vieni, ir kiti pasiekia savo "lubas", t.y. dugną. O tada į arena išeina Smėlio partija. Tie bent iždo netuštins, nes remia savi kanalai. Nemanau, kad jie pavojingi valstybei, o pirtį užkurt senukams labai tinkami.

>>>Taip

>>>Taip  portretas
Baigęs valgyti išlaižyk lėkštę.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių