Quantcast

R. Karbauskis: jokių įsipareigojimų „valstiečiams“ S. Skvernelis neturi

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad kitąmet per Seimo rinkimus norėtų matyti premjerą Saulių Skvernelį partijos sąrašo lyderiu, bet šis jokių įsipareigojimų „valstiečiams“ neturi.

„Aš vakar pasakiau, kad tikrai matyčiau S. Skvernelį kaip mūsų sąrašo lyderį. Mes sugebėjome dirbti pustrečių metų, mes tikrai pajėgūs dirbti likusių pusantrų metų. Manau, kad LVŽS galėtų bendradarbiauti su S. Skverneliu ir kitais nepartiniais žmonėmis, kurie yra mūsų komandoje Seime“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Kita vertus, jo teigimu, kiekvienas nepartinis politikas yra laisvas rinktis, kas jam naudingiausia.

„Tai yra politika, kiekvienas žmogus priima sau geriausią sprendimą. Jokių įsipareigojimų LVŽS S. Skvernelis nėra davęs, kaip ir LVŽS jokių įsipareigojimų nėra davusi. Esame laisvi šnekėtis apie tai, kas geriausia valstybei“, – teigė R. Karbauskis.

Tuo pačiu jis garantavo, kad jokia kita politinė jėga LVŽS pagrindu nebus kuriama.

„Mūsų partijos pagrindu tikrai nesikurs jokia politinė jėga“, – sakė jis.

Mūsų partijos pagrindu tikrai nesikurs jokia politinė jėga.

LVŽS nepriklausantis, bet su ja Seimo rinkimuose 2016 metais dalyvavęs ir deleguotas į premjerus S. Skvernelis neseniai pareiškė, kad „valstiečiai“ turi keistis, jeigu nori matyti jį kandidatu kitų metų Seimo rinkimuose.

„Norisi, kad ta politinė partija (...) būtų demokratinė, vertybėmis pagrįsta, demokratiniais principais, diskusijomis paremta politinė jėga“, – sekmadienį transliuotame interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „24/7“ sakė premjeras.

Jis tvirtino, kad „į tokią partiją, kokia ji šiandien yra, man įstoti būtų sunku“.

Pasak jo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai reikia politinės strategijos, partija turi ieškoti būdų pritraukti jaunimą, rinkėjus miestuose.

„Jeigu tie pokyčiai įvyks tokie, tikrai aš būsiu aktyvus tų pokyčių dalyvis ne iš šalies, bet iš vidaus“, – sakė ministras pirmininkas.

„Jeigu ne, to nereikia, tai tada reikia ieškoti kitų alternatyvų politikoje“, – pridūrė jis.

Seimo rinkimai vyks 2020 metų rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
pagrindinis įsipareigojimas turi būti darbas Valstybei ir savo piliečių gerovei...

Klausimas

Klausimas  portretas
ar Skvernelis neturi įsipareigojimų konservatoriams ar liberalams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių