Quantcast

R. Karbauskis įsitikinęs, kad derybos dėl koalicijos pavyks

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis yra įsitikinęs, kad derybos dėl valdančiosios koalicijos sudarymo bus sėkmingos ir penktadienį visos keturios partijos pasirašys koalicinę sutartį.

„Asmeniškai esu įsitikinęs, kad derybos pavyks ir bus sudaryta visavertė koalicija iš keturių partijų. Manau, kad visus klausimus galima sutarti, nes visų keturių partijų atstovai galvoja pirmiausia apie valstybę. Ir dėl to manau, kad viskas pavyks ir mes penktadienį galėsime pasirašyti, aš esu tuo įsitikinęs“,- trečiadienį  Eltai sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat sako, kad klausimas dėl Seimo pirmininko posto lieka dar  atviras.

„V. Pranckiečio  klausimo nėra, yra Seimo pirmininko klausimas ir šitas klausimas neuždarytas, kol nebaigtos derybos“,- sakė R. Karbauskis.

Pagal išankstinį partijų susitarimą – memorandumą – Seimo pirmininko postas turėtų priklausyti koalicijos partneriams „socdarbiečiams“.  Tačiau praėjusią savaitę Socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas teigė, kad Seimo pirmininko postas „socialdarbiečiams“ „tikrai nėra joks prioritetas“.

Trečiadienį Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) Prezidiumas dar kartą ketina apsvarstyti galimybę dirbti naujoje valdančiojoje koalicijoje. Į šį posėdį ketina atvykti ir „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis. „Aš pats būsiu“,- Eltai sakė R. Karbauskis.

Penktadienį  valdybos posėdyje galutinai dėl dalyvavimo  valdančiojoje koalicijoje ketina apsispręsti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA -KŠS).

Pagal išankstinį planą,  „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“  ir  LLRA-KŠS  valdančiosios koalicijos sutartį turėtų pasirašyti šį penktadienį po pietų.

Abejoja, kad dalyvaus rinkimuose su koalicijos partneriais

R. Karbauskis abejoja, kad jo partija 2020 metų Seimo rinkimuose dalyvaus bendrame sąraše su būsimais koalicijos partneriais, nors ir turi „panašų požiūrį daugeliu klausimu“.

„Idėja logikai neprieštarauja, bet aš nemanyčiau, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dalyvaus koaliciniame sąraše su kitomis partijomis, kurios dabar yra koalicijoje. Abejoju, ar tam pritartų mūsų partijos taryba“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Visgi jis pažadėjo su partnerėmis ieškoti „tų sprendimų, kaip užtikrinti, kad po 2020 metų būtų galima tęsti tuos darbus, kuriuos pradėjome 2016 metais“.

Idėją visai valdančiajai koalicijai dalyvauti rinkimuose kartu iškėlė „socialdarbiečių“ lyderis G. Kirkilas, pareiškęs, kad kaip partnerės visos partijos bus vertinamos vienodai, nes „bus atsakingos už tą valdžios etapą, kuris dabar jau praėjo iš dalies, ir kuris dar bus“.

R. Karbauskis tvirtino, kad „valstiečiams“ dalyvauti rinkimuose bendrame sąraše nereikia, nes jie nerizikuoja nesurinkti 5 proc. balsų, būtinų partijai patekti į Seimą.

„Manau, kad tai labai svarbu yra partijoms, kurios gali neįveikti to procento“, – sakė partijos pirmininkas.

Dėl valdančiosios koalicijos šiuo metu derasi „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks 2020 metų spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių