Quantcast

R. Karbauskis ir į EP išrinkti „valstiečių“ atstovai konferencijoje nepasirodė

Nei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, nei naujai išrinkti jų atstovai į EP Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje aptarti Prezidento ir EP rinkimų taip ir nepasirodė.

Vienintelis konferencijoje pasirodęs LVŽS štabo vadovas Linas Kontrimas teigė, kad toks buvo partijos sprendimas.

„Mes nusprendėme, kad EP rinkimus pristatysiu aš, kaip štabo vadovas. O partijos reikalus ir būsimosios frakcijos reikalus politikai pristatys irgi patys, ir bus progų. Jie rinksis aktyvesnį bendravimą tiek su žiniasklaida, tiek su visuomene, o šiandien yra konkretaus, vieno proceso pabaiga ir finišas. Nedarykite jokių išvadų, kad kaip nors tai paveiks jų darbą ateityje", - teigė L. Kontrimas.

Nesutinka su R. Karbauskio vertinimu: tai yra pergalė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, sekmadienį pasitikdamas Europos Parlamento (EP) rinkimų rezultatus, teigė, kad LVŽS sąrašo pasirodymas rinkimuose yra nuviliantis, tačiau jau pirmadienį „valstiečių“ štabo vadovas Linas Kontrimas vadino rezultatą pergale. Anot jo, nuotaika partijoje po rinkimų yra rami ir planuojama susitelkti į darbų tęstinumą.

„Nuotaika yra vis ramesnė ir viskas stojasi į savo vietas“, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė L. Kontrimas.

Pasak „valstiečių“ štabo vadovo, dabar jis tikisi „valstiečių“ stiprybės atlaikant oponentų bandymus sutrikdyti partiją.

„Yra labai daug šviesių galvų ten, ir aš galvoju, kad jie privalo įveikti bet kokį iš šalies primetamą bandymą juos skaldyti“, - žurnalistams sakė L. Kontrimas, pridurdamas, kad nuo to nėra niekam geriau.

Yra labai daug šviesių galvų ten, ir aš galvoju, kad jie privalo įveikti bet kokį iš šalies primetamą bandymą juos skaldyti.

ELTA primena, kad sekmadienį komentuodamas EP rinkimų rezultatus, LVŽS pirmininkas R. Karbauskis jais buvo nusivylęs.

„Rezultatas nėra toks, koks tenkintų, o klausimas, kokie žingsniai bus... spręsim. (...) Tai yra per mažai“, – žiniasklaidai komentavo R. Karbauskis.

LVŽS sąrašas EP rinkimuose surinko 12,60 proc. balsų ir gavo du mandatus. Juos EP atstovaus Šarūnas Marčiulionis bei europarlamentaro patirties jau turintis Bronis Ropė.

Preliminariais pirmadienio rytą atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Europos Parlamento rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - abi partijos gavo po du mandatus. Suskaičiuoti balsai iš visų 1972 apylinkių.

Į Europos Parlamentą dirbti vyks konservatoriai Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas „valstiečiai“ Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, „darbietis“ Viktoras Uspaskichas. Taip pat į EP „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija delegavo Valdemarą Tomaševskį, Liberalų sąjūdis - Petrą Auštrevičių, o visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ - Aušrą Maldeikienę.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIK PASITVIRTINO SENA TAISYKLE :

TIK PASITVIRTINO SENA TAISYKLE : portretas
Ramunai , Gimes kolchozniku , politiku nebusi ...... Varyk i savo Naisius ir ark prisigrobtus hektarus ...

Ina

Ina portretas
Eikite rašyti knygos apie Gretą ( Atvirai0 tęsinį. Nepostringaukite......Gėda......

tomas

tomas portretas
Na jau geriau Marčiulionis, negu Uspaskichas, Tomaševskis ar Olekas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių