Quantcast

R. Karbauskio ir S. Skvernelio nuomonė dėl rentų Seimo nariams išsiskyrė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad „socialdarbiečių“ iniciatyva stumiamas įstatymas, numatantis Seimo nariams skirti valstybės rentas, yra nesavalaikis ir, jo nuomone, plenarinių posėdžių salės šis klausimas neturėtų išvysti.

„Manau, kad neišvys, manau, kad nėra tokio sutarimo, o šis klausimas labai jautrus ir, man atrodo, kad Lietuva turi žengti dar daug žingsnių gerinant visos visuomenės gyvenimą, o tada jau bus galima šnekėti ir apie rentas“, - „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Politikas pabrėžė, kad kol kas Lietuvos ekonominė padėtis neleidžia svarstyti rentų klausimo, kurį kelia daugiau postų ir įtakos valdančiojoje daugumoje reikalaujantys „socialdarbiečiai“.

„Šiandien šis klausimas yra nesavalaikis, ir padėtis, kuri yra valstybėje, neleidžia tokių klausimų svarstyti", - apibendrino R. Karbauskis.

Šiandien šis klausimas yra nesavalaikis, ir padėtis, kuri yra valstybėje, neleidžia tokių klausimų svarstyti.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda yra pareiškęs, kad, jei įstatymas dėl rentų parlamentarams Seime būtų priimtas, jis, be abejo, jį vetuotų.

Reaguodamas į G. Nausėdos išsakytą poziciją, „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas sakė, kad jo vadovaujama jėga nuo savo įstatymo idėjos vien dėl to, kad G. Nausėda pareiškė skepsį, neatsitrauks.

S. Skvernelis palaiko rentų idėją

Premjeras Saulius Skvernelis teigia pritariąs „socialdarbiečių“ iškeltai rentų neišrinktiems Seimo nariams idėjai. Pasak ministro pirmininko, tai padėtų pakelti Seimo narių skaidrumo lygį ir padėtų Seimui atsinaujinti.

„Teigiamai vertinu tą idėją, nes tai yra Seimo atsinaujinimas. Matome, kad nemažai yra kolegų, kurie tiesiog laikosi įsikibę (Seimo nario kėdės. - ELTA) dėl to, kad po tokios karjeros išėjus yra sudėtinga įsilieti į darbo rinką, ir tai leistų užtikrinti Seimo narių didesnį nepriklausomumą ir skaidrumą“, - ketvirtadienį Seime teigė S. Skvernelis.

„Manau, kad tai pasitarnautų visapusiškai“, - konstatavo premjeras.

Seimo nario rentą siekiama įteisinti taisant Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų statuso įstatymo pakeitimus. Šią, kiek atnaujintą, įstatymo projekto pataisą šių metų gegužę pateikė parlamentaras, Socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis. Šia pataisa siekiama įteisinti rentas tiems Seimo nariams, kurie į parlamentą nėra išrenkami dar vienai kadencijai.

Pagal pataisą, pralaimėjusiam rinkimus vieną kadenciją Seime dirbusiam nariui būtų mokama 30 proc. atlyginimo siekianti renta, dvi kadencijas – 40 proc., tris ir daugiau – 50 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Nei sazines,nei gedos! Rentu,matai, uzsimane! Tegul eina i darbo birza, pamatys,kaip saldu. Gal geriau supras paprastus Lietuvos zmones. Tegul pabando su tom rentom! Issigimeliu kompanija ir tiek. Sedejo seime eile metu, pamirso,kas yra darbas. Nori ir toliau musu saskaita gerai gyventi. Issigimimas daugiau nieko.

...

... portretas
Va dėl ko ESĄ Briuselis pareikalavo MUMS naujus mokesčius primest.

nui

nui portretas
pasirodo pinigu jura lt biudzete,kad rentu prisigalvojo...o tai kodel pensininkams pinigu nera,kodel atlyginimai ubagiski,jai rentas dalinasi?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių