Quantcast

R. Karbauskis apie socialdemokratų sprendimą: „valstiečiams“ sumažėjo konkurentų

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad Lietuvos socialdemokratų frakcijos Seime sprendimas nesijungti prie opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LŽVS) ir Darbo partijos (DP) frakcijų koalicijos demonstruoja socialdemokratų apsisprendimą save priskirti kairiesiems liberalams.

Nors R. Karbauskis apgailestauja, kad LVŽS frakcija neturės dar vieno partnerio Seime, tačiau tikina pernelyg neliūdintis, nes, pasak jo, nebeliko dar vieno konkurento, galinčio perimti „valstiečių“ rinkėjų balsus.

„Iš tikrųjų, ko mums čia labai liūdėti. Tik, kad nebus partnerio, va, čia yra liūdesys. Mes neturėsime dar vieno partnerio, nes liberalių partijų pasidaro labai daug, mums teks turėti didelį palaikymą patiems, kad atsvertume keturias ar penkias liberalias partijas. Bet aš negaliu pasakyti kaip LVŽS pirmininkas, kad labai liūdžiu būtent dėl to, kad mūsų pusėje sumažėjo konkurentų“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Vis dėlto LVŽS pirmininkas atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje tradicines vertybes turinčių žmonių yra dauguma. Todėl, pasak R. Karbauskio, socialdemokratams nebus lengva atrasti savo rinkėją.

„Dabar viena partija, pretenduojančia atstovauti tradicinių vertybių žmonėms, sumažėjo. Žmonių Lietuvoje, turinčių tradicines vertybes, yra apie 70 proc. Čia yra faktas. Reiškia, dar viena partija ateina dalintis tų 30 proc. liberalių žmonių balsų. Tai jiems tikrai bus nelengva“, – sakė jis.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad LSDP frakcija Seime daug mieliau būtų koalicijoje su opozicija. Vis dėlto politikas mano, kad socialdemokratai tokiam žingsniui nesiryžtų, nes nenori prarasti rinkėjų.

„Partijos pirmininkė, kaip aš iš viešos erdvės supratau, yra liberalė. Tai atitinkamai tas klausimas dėl Partnerystės įstatymo labai stipriai juos supriešino ir atitinkamai jiems buvimas su LVŽS ir Darbo partija, kurios balsavo prieš Partnerystės įstatymą, atrodo netinkamas. Jie, matyt, daug mieliau būtų koalicijoje su Laisvės partija, Liberalų sąjūdžiu ir konservatoriais“, – svarstė R. Karbauskis.

„Bet kadangi jie galvoja apie ateitį, tai jie negali ten eiti de facto, nes jiems tai kainuotų labai brangiai, matyt, politine prasme. Tai, šioje vietoje, aš suprantu, kad tas pareiškimas, jog jie nesijungs, ir yra tai, kad jie nori valdančiajai koalicijai pasakyti, kad mes esame su jumis, bet būti su jumis negalime, nes mums šiek tiek rinkėjus reikia apgauti“, – taip pat teigė jis.

Todėl politikas neslepia, kad LVŽS frakcijai bendradarbiauti su LSDP frakcija bet kokiu atveju būtų sudėtinga.

„Kaip dirbti kartu, kaip sutarti, kai tu turi vertybine prasme visai skirtingus požiūrius. Manau, čia yra atsakymas, ir galų gale taškas dedamas. Tik mums reikia visuomenei labai aiškiai pasakyti, kad čia nėra kažkoks opozicijos skilimas, bet tiesiog opozicijoje yra dvi partijos, kurios atstovauja tradicinėms vertybėms, ir viena partija socialdemokratų, kuri atstovauja liberalioms vertybėms“, – sakė R. Karbauskis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:)  portretas
Taip . Pagaliau socialdemokratai atsiskleidė su kuo ir už ką balsuos ..iš socialdemokratų panašu liko tik socialliberalai :))) Rinkėjui tikrai palengvėjo :) socialliberalai balsuoja kaip liberlkonservatoriai ir laisvi , jų vertybės Stambulo konvencija , Partnerystės įstatymas , o ne tradicinė šeima . Von von von iš Lietuvos politinės padangės ...linkiu Blinkevičiutėi ir liberalsocdemams žlugimo per visus sekančius rinkimus .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių