Quantcast

R. Karbauskis apie opozicijos surengtą Seimo posėdį: pamatėme rinkimų kampaniją

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad opozicijos surengtas neeilinis Seimo posėdis – tai dar vienas spektaklis prieš artėjančius rinkimus. Politikas atkreipia dėmesį, kad netgi posėdžio darbotvarkė kvepia pigiu populizmu. „Valstiečių“ lyderis baiminasi, kad visas ketvirtadienio opozicijos šou bus tik meškos paslauga Lietuvos žmonėms koronaviruso krizėje.

 


 

class="simple_text">
R. Karbauskis būgštauja, kad į neeilinį posėdį susirinkusi opozicija jau kitą savaitę į Seimo salę sugrįš užsikrėtusi koronavirusu. Jo manymu, du kartus per savaitę į parlamentą susirinkti nusprendę parlamentarai gali ne tik užkrėsti valdančiuosius ar Seimo kanceliarijos darbuotojus, tačiau ir Seimą paversti respublikiniu koronaviruso židiniu.
 
„Dabar kitą savaitę, antradienį, kuomet vyks Seimo posėdis, ateis opozicijos 50 žmonių, kurie jau gali būti užsikrėtę, bet jie dar nežinos, nes jų septynių dienų inkubacijos laikotarpis dar nebus pasibaigęs. Jeigu jie šiandien užsikrės, tai jie tokiais savo sprendimais daro meškos paslaugą visai Lietuvai. Mes sakėme, kad per vieną dieną padirbame ilgiau ir padarome per vieną dieną viską. Jie patys sąmoningai išėmė tuos klausimus ir viską sugriovė, dabar jie aiškina, kad su jais nesiskaito“, – Eltai sakė R. Karbauskis.
 
Anot R. Karbauskio, valdančiųjų ketvirtadienį nėra Seimo salėje tik dėl šalyje paskelbto karantino.
 
„Jeigu tai būtų normalus laikotarpis, ne karantino, tai galiu drąsiai pasakyti, mes būtume buvę salėje ir būtume sutikę su tuo ir (...) atlikę savo pareigą. Mes tikrai nesuprantame konservatorių ir nesuvokiame, kaip jie elgiasi. Virusas niekur nedingo. Jeigu mes darysime nesąmones bei rizikuosime ir darysime tokius neatsakingus veiksmus... tai mes galime vėl viską sugrąžinti keturiomis savaitėmis atgal. Jeigu šitiek žmonių, kurie šitiek laiko kentėjo izoliaciją dabar sužinotų, kad dėl opozicijos ir G. Landsbergio kenksmingo elgesio mes turėsime dar vieną respublikinį naują židinį... Čia ne Nemenčinė, nes ten tik vienas taškas, o Seimo nariai iš visų rajonų“, – sakė jis.
 
R. Karbauskis taip pat atkreipia dėmesį, kad G. Landsbergiui koronaviruso krizėje rūpi tik rinkimai, ir jis, pasak „valstiečių“ lyderio, pasiruošęs rizikuoti viskuo, kad tik gautų papildomą dėmesį.
 
„Viskas, ką jie šiandien daro, susiję su rinkimais. Motyvas, kodėl jie daro Seimo posėdį, kad kuo dažniau būtų ekranuose“, – sakė jis.
 
„Kitas klausimas, kuomet jie reikalauja, kad premjeras ir finansų ministras atvyktų posėdį. Saulius Skvernelis šiandien yra tas žmogus, kuris prisiima atsakomybę už tai, kas yra daroma Lietuvoje, tiek sveikatos, tiek ekonomikos srityje. S. Skvernelis labai aiškiai pasakė: net Vyriausybėje nesusirenka ir daro posėdžius nuotoliniu būdu, kad nerizikuotų savo nariais. O mes pradedame galvoti, kad jie gali lankytis Seimo posėdžiuose lyg jokios rizikos nebūtų. Reikia pasakyti, kad opozicija elgiasi keistai, neatsakingai ir kenkėjiškai“, – Eltai sakė R. Karbauskis.
 
R. Karbauskis primena, kad antradienį Seimo dauguma, įvertindama galimas grėsmes dėl COVID-19, besitęsiantį karantiną, bet kartu ir akivaizdžiai gerėjančią situaciją, priėmė sprendimą, jog Seimo posėdžiai vyks nebe kartą per dvi savaites, kaip buvo vos tik paskelbus karantiną, o kartą per savaitę ir dvigubai didesniu krūviu, nei būna įprastomis Seimo plenarinių posėdžių dienomis.
 
„Kodėl mes sakėme, kad posėdžio ketvirtadienį nereikia? Pagrindinė priežastis – koronavirusas. Tai yra septynių dienų laikotarpis, užtektinas, kad būtų aišku, ar atsirado pas žmogų simptomai, ar neatsirado. Inkubacinis viruso laikotarpis yra septynios dienos. Tokios yra rekomendacijos ir apie tai kalba medikai. Šioje situacijoje mes motyvavome ir teigėme, kad dirbame vieną dieną per savaitę ir dirbam dvigubu krūviu, bet padarome 7 dienų pertrauką, kad iš tikrųjų netaptume dar vienu židiniu. Seimas yra ne šiaip sau grupė žmonių, susirinkusi į vieną salę, o tai yra praktiškai žmonės iš įvairiausių rajonų, savivaldybių.

Čia ne taip, kaip įmonėje būna, kad iš vienos savivaldybės gyventojai dirba kažkokioje darbovietėje arba organizacijoje. Seime žmonės iš skirtingų vietų. Mes vienintelė ES valstybė, kurioje parlamentarai nesusirgo. Mes sugebėjome tai užtikrinti“, – Eltai sakė R. Karbauskis.
 
„Valstiečių“ lyderis primena, kad antradienio rytą vykusioje Seimo seniūnų sueigoje opozicija, vadovaujama Gabrieliaus Landsbergio, jau matydama, kad darbas Seime vyks vieną dieną per savaitę, paprašė opozicijos teikiamus klausimus įkelti į darbotvarkę, kas bendru sutarimu ir buvo padaryta. Po valandos, prasidėjus antradienio Seimo plenariniam posėdžiui, jie pranešė, jog savo klausimų jie nepateiks, nors jie jų pačių prašymu jau buvo įtraukti į darbotvarkę.
 
R. Karbauskis: V. Pranckietis derina darbotvarkę su G. Landsbergiu
 
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis dirba tik opozicijai, teigia R. Karbauskis. Pasak jo, V. Pranckietis Seimo posėdžių darbotvarkę derina ne su valdančiais, bet opozicija.
„V. Pranckietis jau derina darbotvarkę su G. Landsbergiu. Jau pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė tai patvirtino. Čia jau man nieko sakyti nebereikia, jis jau dirba absoliučiai opozicijai. Dėl to jis ir yra dabar Seimo pirmininkas, nes dirba opozicijai. Jei jis jiems nedirbtų, tai V. Prackiečio apskritai nebūtų“, – sakė R. Karbauskis.
 
„Man atrodo, tai didelė problema, kad toks žmogus vadovauja Seimui, kuris neturi autoriteto nei palaikymo. Reikia, kad Seimo pirmininkas turėtų autoritetą, kad jis žmones kaip nors vienytų, kad vadovautų jis pats, ne opozicija... Bet dabar, kuomet darbotvarkes derina su opozicijos lyderiu, tai supraskite, kokia situacija. Tai dabar dalyvauja destrukcijoje su opozicija“, – sakė R. Karbauskis.

 


NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Jeigu atvirai ,tai vakar paziurejus saleje sedincius konservatorius ir ju gerbejus ,man pasidare ju gaila,kadangi jie isivaizduoja ,kad zmones yra ant tiek kvaili ,kad ims tiketi ju verkslenimais,Valdantieji visus beveik keturis metus dirbo sunkomis salygomis,kai salia taves sedi isbadeje garbes ,pinigu,trukde dirbti ,o vistiek rezultai yra pakankamai geri ,tai tas ir baigia pribaigti musu Lietuvos koronavirusa vardu opozicija.

TIKRA TIESA

TIKRA TIESA portretas
Vyriausybe alga gauna is mokesciu moketoju , rinkeju ... mus paliko su 0 ... nusispjove i tiesiogini darbdavi, o darbdaviai esame mes mokesciu moketojai, rinkejai. Situs valtiecius reiktu ismesti is darbo,ka jie dabar padare su zmonemis, beviltiska

Jooooooooooooooo \\\\\.../////

Jooooooooooooooo   \\\\\...///// portretas
Prackietį seniai reikėjo nuvest,nes jis Džiugelis Nr.2.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių