Quantcast

R. Juknevičienės brolis: pasiekta šmeižto riba

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Platindamas šmeižtą Seimo narys Mindaugas Puidokas naudojasi Gebelso ar Putino propogandos metodais", – įsitikęs kaunietis Gintaras Urbonas. Jis – Seimo narės Rasos Juknevičienės brolis.

Kreipėsi į teisėsaugą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausančio Seimo nario M.Puidoko kreipimasis į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl Seimo narės R.Juknevičienės brolio G.Urbono menamų verslo ryšių su Rusija, pastarąjį paskatino kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl šmeižto. Kaunietis taip pat kreipėsi ir į teismą. Civiline tvarka siekia, kad M.Puidokas atlygintų jam padarytą neturtinę žalą – 50 tūkst. eurų. G.Urbonas taip pat reikalauja, kad M.Puidokas viešai paneigtų šmeižtą.

"Po viešų paneigimų svarstyčiau galimybę atsiimti pareiškimus iš teismo ir prokuratūros", – teigė "Kauno dienai" G.Urbonas, patikinęs, kad pinigai šiuo atveju ne esminis dalykas.

G.Urbonas neslepia, kad ilgai laikėsi pozicijos nereaguoti į viešai skleidžiamą tikrovės neatitinkančią informaciją.

"Viskas prasidėjo prieš penkerius metus. Vengiau viešumos ir nenorėjau šios temos eskaluoti. Kol visa tai vyko pseudožurnalistikos ir pseudoangažuotų, kenkėjiškų laidų prieš Rasą, prieš mane lygiu. Tos temos neliečiau. Bet kai šias paskalas perėmė skleisti Seimo narys, nereaguoti nebeišeina. Riba buvo peržengta", – pasikeitusią poziciją aiškino G.Urbonas.

Kai šias paskalas perėmė skleisti Seimo narys, nereaguoti nebeišeina.

Jis tikina niekada nesislapstęs nuo žurnalistų, jo telefonas skelbiamas viešai, nurodytas firmos elektroninis paštas.

"Visus tuos metus niekas nė nebandė manęs paklausti mano verslo tema", – teigė G.Urbonas.

Prorusiški šaltiniai

Viešuose Seimo nario M.Puidoko pareiškimuose aiškinama, kad "G.Urbono įmonė "Tarptautiniai kontaktai" užsiima automobilių gabenimu per Rusiją į Centrinės Azijos valstybes, esančias Kremliaus valdomoje ekonominėje erdvėje. "Tarptautiniai kontaktai" – bendros įmonės "RTA-Gorefield" klientė. RTA yra Rusijos valstybinių geležinkelių antrinė įmonė, kuriai ilgą laiką vadovavo Vladimiro Putino bendražygis nuo jaunystės laikų KGB generolas Vladimiras Jakuninas, o "Gorefield" – uzbekiška lengvatinio apmokestinimo bendrovė".

Kone žodis žodin tokie pastebėjimai buvo viešinami kai kuriuose prorusiškuose portaluose, spaudoje. G.Urbonas juokiasi, kad pradžioje jo vardas nebuvo minimas. R.Juknevičienės brolis – apsiribota tokia nuoroda. Po kažkurio laiko ta pati informacija jau buvo papildyta paminint vardą ir pavardę. Galiausiai prie tos pačios informacijos jau imta rašyti ir įmonės pavadinimą.

"Dabar į "Google" paiešką pradėjus vesti sesers vardą, iš karto siūlo – Rasos Juknevičienės brolis. Tapo kaip tikrinis daiktavardis. Trūksta tik, kad, įvedus žodį "brolis", iš karto siūlytų G.Urboną", – humoro jausmo neprarado R.Juknevičienės brolis.

Vyras prisiminė, kai prieš keletą metų laidos "Patriotai" atstovai prisibeldė į jo namus Kaune ir ėmė kamantinėti sutuoktinę. "Gyvenu Panemunėje, Gailutės gatvėje, ir to neslepiu. Namas statytas 1997 m. Gerokai pašiuręs. Surado namuose mano žmoną ir puolė klausinėti. Kai žmona pasiteiravo, kodėl ją kalbina, paaiškino: "Taigi jūsų vyras yra Rasos Juknevičienės brolis", – pasakojo G.Urbonas. – Ir ką? Jei jau esi Juknevičienės brolis, tau kaktoje nupieštas trikampis ir esi taikinys?"

Tvirti pamatai

G.Urbonas pasakojo, kad nenorėjo trukdyti sesers darbui, todėl žiūrėjo pro pirštus, kad platinama tikrovės neatinkanti informacija apie jo verslą. Tiesiog nenorėjo suteikti sesers oponentams progos dar labiau dirbtinai išpūsti tariamą skandalą.

"Rasa nėra niekaip susijusi su mano veikla, tuo labiau – verslu", – teigė kaunietis. Kažkokio ypatingo susitarimo su R.Juknevičiene, pasak G.Urbono, nebuvo. Ignoruoti paskalas buvo savaime suprantama pozicija. Žiniasklaidos priemones, aprašiusias R.Juknevičienės brolio verslo ryšius, jis vadina geltonąja spauda.

Pasak G.Urbono, jie šeimoje auklėti visai kitomis pamatinėmis vertybėmis, todėl sunkiai suprantama neatsakinga žmonių pozicija kitų atžvilgiu.

"Kaip taip galima: imti, susigalvoti ir rašyti? Tai bent pasiklausk. Niekam buvo neįdomu. Įdomu buvo padaryti taip, kad įgeltų net ne man, o seseriai, kuri turi savo nuomonę ir ją atvirai sako. Šitaip mes buvome mokomi nuo vaikystės: nemeluok, sakyk teisybę", – pasakojo kaunietis.

Aš neturiu ir niekada neturėjau verslo Rusijoje.

Jie su seserimi ir dar vienu broliu užaugo mokytojų šeimoje. Abu tėvai – lituanistai. G.Urbonas šypteli taip pat turintis lituanisto diplomą. "Močiutė ir mama atkentėjo Sibire, todėl mes tokie užgrūdinti", – po nedidelių pokalbio nukrypimų apie šeimą, G.Urbonas vis grįždavo stebėtis sukurpta šmeižto propaganda.

"Buvo paskleista netiesa, neva R.Juknevičienės brolis turi verslą Rusijoje. Tema buvo išsukta iki didžiulio luito, ją labai eskalavo atvirai Kremliaus politiką remiantys portalai ir veikėjai. Kaip galima paneigti, kad tai ne Gebelso ar Putino propagandos atitikmuo?" – labiausiai G.Urboną stebina tai, kad šitai sau leidžia Seimo narys. "Aš neturiu ir niekada neturėjau verslo Rusijoje", – sakė jis.

"M.Puidokas geltonosios spaudos šmeižtą vertina kaip įvykusį faktą ir tai jau vadina veika. Nusikaltimas neva jau įvykdytas. Seimo narys ištyrė, nusprendė ir viską žino, viską mato. Tokius politikus pačius reikia ištirti, kad išsiaiškintume, iš kur čia dygsta toks įžūlus melas. Turėdamas tokią tribūną, Seimo narys turi kalbėti atsakingai. Politikai tarpusavyje gali ir batus nusiavę daužyti vieni kitus. Kodėl turi kentėti nevieši asmenys?" –  pasipiktinimo neslėpė G.Urbonas.

Apie "pavojingą" verslą

"Mano verslas yra labai paprastas. Toks, kokį vykdo nemažai įmonių", – teigė G.Urbonas. Jis prieš penkiolika metų pradėjo gabenti automobilius į Centrinės Azijos šalis.

Schema paprasta: perka automobilius Lietuvoje ir gabena per Rusiją, Baltarusiją, Kazachstaną. "Mano vagonai važiuoja tranzitu per Rusiją, nes kito kelio nėra. Centrinė Azija pasiekiama tik per Rusiją. Nė vienas mano krovinys nėra nuvažiavęs į Rusiją ir jokių reikalų su Rusijos verslu nesu turėjęs užsiimdamas krovinių vežimu", – dėstė G.Urbonas.

Pasak jo, RTA yra privati įmonė. Tai bendra įmonė su Uzbekijos kompanija "Gorefield". "RTA-Gorefield" yra viena iš daugelio įmonių, kurių parku naudojasi G.Urbono įmonė. Skaičiuojama, kad yra apie 30 įmonių, turinčių automobilvežių parką. Beje, su M.Puidoko minima įmone, pasak G.Urbono, dirbta labai trumpai ir sutartis dėl įmonės likvidavimo buvo nutraukta dar 2016 m.

"Mes vagoną pakrauname ir iškrauname. Viskas. Mes jo daugiau nebematome. Jokio Jakunino nereikia. Bet kas gali užsisakyti vagoną ir jį pakrauti. Rusiškų vagonų jau kokie treji metai nesamdome dirbdami savo darbą", – verslo niuansų neslėpė  G.Urbonas.

Kaunietį stebina ir nenoras analizuoti viešai prieinamus Valstybinės mokesčių inspekcijos teikiamus duomenis. Iš piršo laužtus teiginius apie išaugusias apyvartas ekonominės krizės krečiamoje šalyje, kai R.Juknevičienė tapo ministre, paneigia oficialūs skaičiai. Tais metais G.Urbono įmonės apyvarta, kaip ir daugelio įmonių, krito.

Ragino netylėti

"Gal ir visai įdomu atsidurti tokioje aplinkoje kartu su Jakuninu, Karbauskiu, "MG Baltic" ir kitais grandais, tarp kurių minima mano smulki įmonė, – sarkastiškai juokavo G.Urbonas. – Mama manęs klausė: "Kodėl tave čia puola?" Paaiškinau, kad kylu karjeros laiptais. Minimas ir Putinas, ir Kremliaus durys man lengvai atsidaro. Na bet jau gana, visas šitas šmeižtas turi turėti ribas."

Verslininkas pamena, kai tik ėmė lįsti viešos užuominos apie jo verslo ypatumus, viską nuleisdavo juokais. Kai šmeižtas nesiliovė, draugai ir giminaičiai vis klausinėjo, kada jis pats prabils. "Raminausi tuo, kad artimi žmonės žino, kad taip nėra. Galiausiai nutariau, kad gal jau man pačiam viešai reikėtų pasisakyti", – neslėpė G.Urbonas.

Vyras ramus dėl savo artimiausios aplinkos žmonių. Sūnus – advokatas, dirba savarankiškai ir į šią situaciją žiūri per teisininko prizmę. Duktė dirba Barselonoje. Atstumas leidžia jai nejausti šios politinės mėsmalės skleidžiamo tvaiko.

"Mano kaip fizinio asmens viešinimas, mano įmonės, partnerių viešinimas, mano veiklos krypčių viešinimas – elementarus žmogaus teisių pažeidimas, nes aš nesu viešas asmuo. Aš net nesu Rasos Juknevičienės šeimos narys. Kas yra šeima? Šeima yra sutuoktiniai ir jų vaikai. Tai nereiškia, kad aš išsižadu Rasos. Šitaip net negalėčiau. Mūsų vaikystė prabėgo kartu ir mes iki šiol esame ir geriausi draugai. Be to, Rasa deklaravusi viešai mūsų santykius", – pagarbą seseriai ir šeimos vertybėms demonstravo G.Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka veike

ka veike portretas
ir kur dirbo urbonas pries 30 metu ir sesute ka veike tada ?????

Aš ir tiek

Aš ir tiek  portretas
Juknevičienė sena vilkė už brolį visada . O ką gali tas žalias avinėlis Puidokas . Jį vilkė suvalgys,kad broliui ,po kojomis nesimaišytų.

Anonimas

Anonimas portretas
Ha...ha...ha..jau Junnevičienė pasitelkė net brolį, norėdama apjuodinti Puidoką? Šios šeimynėlės atstovų sekančiame seime jau nebeturėtų būti arba tauta kvaila.
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių