Quantcast

R. Juknevičienė atsiprašė dėl įrašo apie juodaodžius benamius

  • Teksto dydis:

Seimo narė konservatorės Rasa Juknevičienė atsiprašė už socialiniame tinkle parašytą komentarą apie juodaodžius benamius Jungtinių Valstijų gyventojus. Tačiau ji teigia, kad politkorektiškumas nėra jos savybė, o apie socialinę atskirtį būtina kalbėti.

„Mano įrašui „Facebook“ apie ankstyvą rytą Vašingtone tikrai pritrūko politkorektiškumo. Dėl to nesiginčiju. Atvirkščiai, jei mano žodžiai sukėlė tiek nemalonių jausmų, diskusijų, susipriešinimo, tai tikrai atsiprašau. To nesiekiau ir net minčių nebuvo kilę“, - savo „Facebook“ paskyroje paskelbė R. Juknevičienė.

Anot jos, kaltinimai rasizmu dėl jos ankstesnio įrašo yra nepagrįsti, parlamentarė tikina kelianti socialinės atskirties klausimus.

„Tačiau niekada nebuvau, nesu ir nebūsiu rasiste. Toks kaltinimas yra neteisingas ir, beje, jam taip pat toli iki politkorektiškumo. Socialinė atskirtis yra didelė pasaulio bėda. Ji ne tik pas mus. Socialinė atskirtis ir JAV yra didelė, tai jokia paslaptis. Apie tai yra daugybė mokslininkų tyrimų, sprendimų ieško visos vyriausybės“, - teigė R. Juknevičienė.

Anot jos, nors nedirbančių tėvų užkrečiantis pavyzdys yra „visų rasių, visų lyčių bėda“, juodaodžių populiacijoje atskirtis yra gerokai didesnė.

Mokslininkai sako, kad niekur nedirbančių tėvų pavyzdys perduodamas iš kartos į kartą. Sutinku, kad tai visų rasių, visų lyčių bėda. Tačiau po jokiu politiniu korektiškumu nepaslėpsi, kad tarp „black population“ (juodaodžių populiacija - BNS), kaip patys amerikiečiai, beje, vadina, atskirtis yra didžiausia. Dešimtimis procentų didesnė, nei tarp visų amerikiečių“, - rašo Seimo narė.

R.Juknevičienė, skelbdama įspūdžius iš vizito Vašingtone teigė, kad benamiai yra vien juodaodžiai.

„Atsikėliau anksčiau ir už tuos, kurie miega tiesiog gatvėje. Vėl kas nors apkaltins, bet, deja, tik juodi. Atrodo, kad jiems toks gyvenimo būdas visai patinka. Bunda linksmi“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė R.Juknevičienė.

Žmogaus teisių stebėjimo instituto projektų koordinatorė Kristina Normantaitė BNS sakė, kad R.Juknevičienė atkreipė dėmesį į dvi svarbias problemas JAV – benamystę ir rasinę atskirtį, tačiau komentare pritrūko įsigilinimo į socialinių problemų priežastis ir atsakingo požiūrio į komunikaciją.

Šiemet vietos valdžios atstovų paskelbta statistika rodo, kad juodaodžiai JAV sostinėje Vašingtone sudaro 71 proc. benamių, 23 proc. yra baltieji.

K.Normantaitės turimais tyrimų duomenimis, JAV 45 proc. benamių yra juodaodžiai ar ispanų kilmės asmenys.

Prieš trejus metus lankydamasi Vašingtone R.Juknevičienė sulaukė kritikos dėl savo pasisakymo apie oro uoste besimeldusį musulmoną.

„Laukiu sodinimo į lėktuvą Vašingtonas - Frankfurtas. Priešais mane jaunas vaikinas meldžiasi atsisukęs į Meką. Viskas gerai turbūt, bet mintys kylą įvairios“, - tada rašė parlamentarė.

Kai kurie žmogaus teisių ekspertai tokį pasisakymą įvertino kaip religinę diskriminaciją ir paragino politikę atsiprašyti musulmonų bendruomenės.

Dar vienos kritikos bangos R.Juknevičienė sulaukė socialiniame tinkle pareiškusi, kad netiki, kad klimatas šyla dėl žmogaus veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
Rasele, turėk stuburą.

normaliam žmogui

normaliam žmogui portretas
pavadint negrą--negru, žydą--žydu, čigoną-- čigonu--jokia nuodėmė, bet šita isteriška tvartelio sąjungos tetulė juk vaidina "žinomą politikierią", o tokiems vartot šituos terminus--tabu. P.S. o kaip amarkonai vadina vietinius azijatus? asiamo?

Anonimas

Anonimas portretas
lygota blet
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių