Quantcast

R. J. Dagio besikurianti politinė jėga vadinsis „Krikščionių sąjunga“

Naujai besikuriančios partijos steigiamajame suvažiavime patvirtinta bendroji programa, įstatai, partijos pirmininkas – partijos iniciatorius, Seimo narys Rimantas Jonas Dagys. Susirinkę steigėjai sutrumpino ir partijos pavadinimą ir nuo šiol vadinsis „Krikščionių sąjunga“.

Nors R. J. Dagys prieš steigiamąjį suvažiavimą teigė, kad partija vadinsis Krikščionių sąjunga „Santarvė ir gerovė“, vis dėlto steigėjai suvažiavime buvo linkę pavadinimą sutrumpinti. 212 partijos steigėjų balsu, pavadinimas tapo „Krikščionių sąjunga“.

Partiją įteigė 2210 žmonių, tarp kurių yra dar vienas Seimo narys, buvęs „valstiečių“ frakcijos narys Egidijus Vareikis bei Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Jonas Šimėnas.

R. J. Dagys teigia, kad naujoji politinė jėga nėra euroskeptiška ir tikrai palaiko Europos Sąjungos vertybes.

„Tikrai mes čia susirinkę nesame prieš ES ir nesame euroskeptikai ar dar kitokie žmonės, kurie užsidėję kažkokias etiketes. Juk mūsų pasaulėžiūra ir supratimu buvo kuriama ES. Mūsų pareiga – tas vertybes išsaugoti. Tai pagrindinė mūsų pareiga“, – sakė R. J. Dagys.

Taip pat, pasak R. J. Dagio, naująją partiją vienija krikščioniškos vertybės, o svarbiausia jų – tradicinė šeima.

„(...) Tas, kas visais amžiais mus gelbėjo, dabar nėra pakankamoje pagarboje. Pasakyti, kad „aš esu už šeimą“ ir ji gali būti kuriama bet kaip su bet kuo ir bet kokiu pavidalu, šeimos samprata tampa visiškai nesuprantama. Maža to, jeigu mes šeimą galime įsivaizduoti bet kokią, ne vyro ir moters vienas kito papildymu sukurtą, bet kažkokiu susitarimu, arba tarp dviejų vyrų, tarp dviejų moterų ar dar kažkokiais pavidalais... Tai apie efektyvią valstybę, socialinę politiką, šeimos politiką kalbos negali būti“, – sakė jis.

R. J. Dagio teigimu, palaikymas naujai partijai yra nemenkas, nes nė viena dabartinė politinė partija krikščioniškomis vertybėmis nuosekliai nesivadovauja. Kuriama partija Krikščionių sąjunga „Santarvė ir gerovė“ aiškiai skiriasi nuo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD). TS-LKD yra liberali partija, todėl skiriasi partijų požiūris į šeimą, gyvybę, tėvų vaidmenį auklėjant vaikus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
BRAZAUSKO ****"KOMUNARU,, PARTIJA. .

***

*** portretas
Ar pretenduojat i naujus "gelbetojus"? Na Dagys igudes senas vilkas, pasilakstes po visokiu pakraipu partijas, tikrai išras instrumenta, kaip isgelbet skestančiuju savo nesupratime dušias. Juokinga šiais laikais remtis krikscionybe, t.y. XIX amziaus dogmomis. Krikščioniška morale mums tinka tik tiek, kiek ji sutampa su bendražmogiskaja morale. Idomu, kaip Dagys priviliojo zmones i savo samburi? Žinom, kad karabasas uzmokejo kiekvienam, kas sutiko stoti i jo chuntą. Dagys, rodos, nera toks bagotas, tai matyt dar yra zmogeliu vel laukianciu naujo "mesijo"

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
O aš sveikinu naują partiją ir linkiu jai sėkmės! Jei tvirtai laikysis iki rinkimų, gali gauti mano balsą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių