Quantcast

R. Grinevičių Šeimų sąjūdžio rezultatai tenkina: nepriimtinų oponentų tarybose mažiau

Savivaldos rinkimų rezultatai Šeimų sąjūdį tenkina, savivaldybių tarybose sumažėjo sąjūdžiui nepriimtinų partijų, sako jo vadovas Raimondas Grinevičius.

„Daugiau mandatų gavo tos partijos, kurios atitinka sąjūdžio programą. (...) Jeigu tos partijos, kurios atitinka programą, gavo daugiau, nors vieną ar dvi vietas, negu turėjo 2019 metais, tai yra pliusai ir tos partijos, kurios prarado vietas, irgi yra pliusas ir šitas dalykas padėtas ant svarstyklių“, – pirmadienį BNS sakė jis.

Savivaldos rinkimuose Šeimų sąjūdžio kandidatai gavo keturis mandatus savivaldybių tarybose visoje Lietuvoje.

Kauno rajone su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) į merus kandidatavęs Šeimų sąjūdžio narys Artūras Orlauskas po pirmojo turo liko ketvirtas, tačiau pateko į tarybą. Kiti penki kandidatai liko be vietos joje.

Tos partijos, kurios prarado vietas, irgi yra pliusas ir šitas dalykas padėtas ant svarstyklių.

Marijampolėje Krikščionių sąjungos sąraše Šeimų sąjūdžio narys Gediminas Akelaitis gavo mandatą taryboje, tuo metu pats savivaldybėje kandidatavęs R. Grinevičius ir dar penki kandidatai liko be postų.

„Galiu paminėti Marijampolę, konservatoriai prarado dvi vietas, o Liberalų sąjūdis vien tuo žingsniu, kad aš pats ir mūsų penki nariai dalyvavo rinkimuose, negavo nei vienos vietos. Tai reiškiasi Marijampolėje užduotis įvykdyta 100 proc. Vienas mūsų narys yra taryboje“, – sakė R. Grinevičius.

Į tarybą Prienų rajone pateko su Lietuvos regionų partija kandidatavęs Šeimų sąjūdžio atstovas Egidijus Visockas, Visagine – Sergejus Kotovas, kandidatavęs su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) sąrašu.

R. Grinevičius nepriimtinomis partijomis įvardijo politines jėgas, kurios „yra valdančiosios ir kurios vertybiškai nepriimtinos, tarp jų – ir kelios opozicinės“.

Pasak jo, Šeimų sąjūdis nekėlė tikslų, kiek norėtų turėti mandatų šalies savivaldybėse.

„Čia buvo užduotis sėkmės atveju“, – kalbėjo jis.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Druskininkuose ir Raseiniuose Šeimų sąjūdžio kandidatai negavo nė vieno mandato.

Šeimų sąjūdis savivaldos rinkimuose dalyvavo su LVŽS, Tautos ir teisingumo sąjunga, Krikščionių sąjunga ir Regionų partija bei komitetu „Raseinių žemaitis“.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Šita bjaurastis neišrinkta.Marijampolei pagarba.

cha cha

cha cha portretas
Nieka s jūsų niekur neišrinko.Cha cha kaip Orlauskis gyvena,paklausk grinevičiau.Ot verks Janutienė

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
ko čia tas srūtų duobės atstovas džiūgauja ir atvirkščiai džiugu, kad nei Kaune, nei Vilniuje, nei Alytuje, nei Druskininkuose, nei daugelyje kitų Lietuvos savivaldybių šios srūtų duobės atstovų smarvės nesijaus......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių