Quantcast

R. Duchnevičius: sprendimą dėl prezidento rinkimų LSDP priims vasarį

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose priims vasarį, sako Vilniaus rajono meras, partijos rinkimų štabo vadovas Robertas Duchnevičius.

„Šitą atsakymą jus išgirsite vasario 3 dieną, kai konferencija ir patvirtins galutinį kandidatą ar panašiai. Iki vasario 3 dienos dar bus diskusijos“, – žurnalistams šeštadienį sakė politikas.

Vis tik jis teigė, kad kol kas nesvarstoma nekelti savo kandidato ir paremti vieną iš jau esančių.

„Kol kas tokių svarstymų mes neturime, bet rinkimų štabe yra aptarti įvairiausi scenarijai“, – sakė R. Duchnevičius.

Anksčiau LSDP ketino apsispręsti dar gruodį, tačiau sprendimas buvo nukeltas.

„Prisiimu atsakomybę, aš ir rinkimų štabas pakeitėme (datą – BNS), nes tai yra strateginiai žingsniai, kurių viešai gal ir neafišuosime“, – teigė meras.

Tuo metu buvęs sveikatos apsaugos ministras, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis sako, kad partija turės kandidatą kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

„Mes turėsime savo kandidatą į prezidentus. Vilija pirmauja, 46 skyriai ją iškėlė. Vilija svarsto, mes visi svarstome ir laikome šitą intrigą iki pat pabaigos“, – tarybos posėdyje sakė politikas.

Partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigė, kad apsisprendžiant dėl kandidatavimo „nėra kur skubėti“.

„Nereikia užbėgti įvykiams už akių. Mes priimsime tą sprendimą – aš asmeniškai taip pat, apsvarsčiusi viską – kuris būtų pats geriausias Lietuvos žmonėms“, – sakė LSDP lyderė.

Visuomenės apklausose ryškiausiu favoritu laimėti prezidento rinkimus įvardijamas dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda. Jam įkandin seka konservatorė, premjerė Ingrida Šimonytė ir advokatas Ignas Vėgėlė.

Iš viso apie dalyvavimą rinkimuose yra paskelbę daugiau nei dešimt asmenų. Jie vyks kitų metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Kai gaus komandą "fas". Rinkimų šou tęsiasi

Kremliniai troliai, -

Kremliniai troliai, - portretas
kažką painiojat, Lietuva tarpukary - klestėjo, o LITAS buvo viena iš stipriausių valiutų Europoje! Pastoviai vyko Exportas į Vokietiją, Angliją, ir į kremlinių "nemytają Rassiją" - taip pat. Beje, Prezidentas Smetona ne pabėgo, bet specialiai pasitraukė iš Lietuvos, tuo sukurdamas didžiules problemas sovietams teisiškai įteisinti Lietuvos okupaciją; tuo pačiu, jis išvengė Latvijos, Estijos prez. Likimo…

Siaubas

Siaubas portretas
SD lyderis - duchas? Hamas, pižonas, tuteišas, narcizas, autokratas, tomaševskio torpeda, visiškas lochas. SD visiška politinė skylė. Jau dabar blinkevičiūtę siunčia ant kuo toliau, visus pasiūs dar toliau, sysą, olaką, andriukaitį toli pasiūs. SD siaubas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių