Quantcast

Net kelias merų kėdes užėmė jauni politikai: dėl amžiaus dažnai girdi priekaištų

  • Teksto dydis:

Net kelios merų kėdės užimtos itin jaunų politikų. Yra gimusių jau nepriklausomoje Lietuvoje. Išrinkti merai pripažįsta, kad iš oponentų dažnai girdi priekaištų dėl jauno amžiaus, tačiau patys tai laiko tik privalumu, pasakojama LNK reportaže.

Audringomis emocijomis pergalę rinkimuose pasitiko naujasis Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius. Lenkų rinkimų akcijos atstovą įveikęs R. Duchnevičius užfiksavo neįprastą pasiekimą – tapo jauniausiu šios kadencijos meru visoje Lietuvoje.

„Ar tinkamas metas? Priklauso nuo to, ką laikysime branda. Dar Seimo rinkimuose buvo toks suformuotas naratyvas. Vienas kolega, pamenu, kuriam buvo gal daugiau kaip 50 metų, sakė: „Na, gal aš dar per jaunas dalyvauti rinkimuose“. Tad kada yra tas tinkamas metas? Nėra atsakymo“, – teigė R. Duchnevičius.

32-ąjį gimtadienį tik šį rugpjūtį švęsiantis Vilniaus rajono meras jauno amžiaus nesureikšmina.

„Čia tik dabar esu jauniausias. Jeigu peržvelgtume ankstesnes merų kadencijas, jau dabar brandus meras Mindaugas Sinkevičius tapo meru turbūt 26 metų. Ir matome, kaip puikiai jis tvarkosi Jonavoje, turime ir ministrų jaunų. Tad aš labai to amžiaus nesureikšminu. Manau, arba žmogus gali tvarkytis, arba negali“, – teigė R. Duchnevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

R. Duchnevičius jauniausiojo titulą perėmė iš antrajai kadencijai perrinkto Trakų rajono mero Andriaus Šatevičiaus. Šis dėl to neliūdi.

„Jeigu antras, nėra taip blogai. Šiaip tikiuosi, kad bus daugiau jaunesnių. Bet niekas nepakeičia to fakto, kad esu pirmas nepriklausomoje Lietuvoje gimęs meras. Tai – daug svarbiau ir tai išliks“, – komentavo A. Šatevičius. 

A. Šatevičius pripažįsta, kad siekiant mero posto, ne kartą teko girdėti iš oponentų kritikos dėl jauno amžiaus. Tačiau politikas į tai nereaguoja ir sako, kad jaunas amžius – tik privalumas. 

„Per pirmuosius neeilinius rinkimus tai buvo pagrindinis oponentų ginklas. Sakė, kad esu per jaunas ir tikrai čia nieko nenuveiksiu, nesusitvarkysiu. Daugelis paklaustų žmonių negali atsakyti, koks turi būti tas mero amžius. Manau, meru tave daro ne amžius, o patirtis, lyderystė ir atstovavimas gyventojų interesams“, – sakė perrinktas Trakų rajono meras. 

Daugelis paklaustų žmonių negali atsakyti, koks turi būti tas mero amžius. Manau, meru tave daro ne amžius, o patirtis, lyderystė ir atstovavimas gyventojų interesams.

 

Ką tik prabėgusiuose rinkimuose ir daugiau sėkmingai pasirodžiusių jau nepriklausomoje Lietuvoje gimusių politikų. Vienas tokių – Biržų meru išrinktas Kęstutis Knizikevičius. Į Kauną studijuoti išvykęs politikas galiausiai nusprendė grįžti į gimtinę ir štai tapo Biržų vadovu.

„Nuo pat studijų baigimo būdavau kaip musė į barščius įmetamas ir turėdavau išplaukti. Gana jauno amžiaus teko perimti ir savivaldybės gydytojo postą, paskui po metų atėjus dirbti į savivaldybę,  buvęs administracijos direktorius prašė vaduoti ir skyriaus vedėją, dar po metų tapau ir skyriaus vedėju. Na, o prasidėjus COVID-19 pandemijai, buvau tuomet 29-erių, mane paskyrė Biržų ekstremalių situacijų operacijų centro vadovu“, – teigė K. Knizikevičius. 

Šilalės rajonas taip pat turės jauną merą. Tadas Bartkus ilgą laiką buvo šios savivaldybės tarybos narys, tačiau galiausiai pasiekė aukščiausią postą. Dabar jo tikslas, kad į Šilalę grįžtų ir daugiau jaunų žmonių. 

„Dabar jaunimas jau vis labiau žvalgosi į regionus. Mes esame palankioje geografinėje zonoje – iki artimiausio didmiesčio yra apie 60–70 km, tad tokie atstumai jau nebaugina jaunų žmonių. Jie be problemų gali dirbti didmiestyje, o gyventi ir leisti laisvalaikį čia – Šilalėje“, – sakė T. Bartkus.

Vyriausias šioje kadencijoje dirbsiantis meras yra Kauno rajone išrinktas socialdemokratas Valerijus Makūnas. Jam – 67-eri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Taip buti savo jegu ir proro zydejime yra trukumas! Beto dar nesi atitrukes nuo realybes isvis wtf....

gabrieliaus patarimas

gabrieliaus patarimas portretas
jei 30metis vaikelis verkia, vietoj ciuptuko, geriausia jam duoti byibyi i burna

Stebėtoja

Stebėtoja portretas
Tai va- išeina kad meru gali patapti, kai smėlis iš vienos vietos pradeda byrėti.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių