Quantcast

R. Budbergytė: „valstiečių“ žinia apie būsimą koaliciją – puolimo polittechnologija

Prieš Seimo rinkimus valdančiųjų „valstiečių“ skelbiama žinia apie būsimą koaliciją yra politinės kovos technologija, jokių susitarimų su jokiomis partijomis nėra, teigia opozicinių socialdemokratų seniūnė Seime.

„Manau, kad tikslas yra labai akivaizdus, labai aiškus – yra puolimo polittechnologijos, kai politinės partijos kovoja dėl to paties rinkėjo, kuris balsuoja už kairiąją pusę. Ponas Karbauskis labai agresyviai išnaudoja šitą technologiją“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Rasa Budbergytė.

„Galiu jus patikinti, kad jokie susitarimai nevyksta su jokiais konservatoriais, su jokiais liberalais ir su tais pačiais jokiais „valstiečiais“, – pabrėžė ji.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad po Seimo rinkimų socialdemokratai, liberalai ir konservatoriai dirbs kartu, kaip ir dabar.

Ponas Karbauskis labai agresyviai išnaudoja šitą technologiją.

„Suprantame, kad socialdemokratai, liberalai ir konservatoriai dirbs kartu, tai vieša paslaptis“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tuo metu šių trijų opozicinių partijų atstovai tvirtina, kad prieš darant tokius pareiškimus, reikėtų sulaukti rinkimų rezultatų.

„Pagrindinis principas, pagal kurį žiūrime, su kuo galima dirbti, – tai požiūris į valstybę. Jeigu partija savo gretose turi žmones, bendradarbiavusius su užsienio žvalgybomis, akivaizdu, kad tai nėra partija, kuri būtų už šią valstybę. (...) Su tokiomis politinėmis jėgomis nenorime turėti nieko bendro“, – ketvirtadienį sakė opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

Kita vertus, jis pripažino, jog jų rinkėjai įsivaizduoja konservatorių, socialdemokratų, liberalų koaliciją.

„Gal jie („valstiečiai“ – BNS) susipažino su mūsų nacionaline apklausa, kurią mes atlikome vasarą, ir rinkėjai tą pasakė. Jie mato tradicinių politinių jėgų galimą koaliciją“, – sakė G. Landsbergis.

„Kita vertus, jei „valstiečių“ frakcijai vadovautų Rima Baškienė ir ta frakcija būtų iš septynių žmonių, įsivaizduoju, kad mes su tokia frakcija galėtume bendradarbiauti“, – pridūrė jis.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo ruožtu teigė, kad būsimą koalicija lems rinkėjų valia.

„Tai, kokios bus koalicijos, tikrai lems rinkimų rezultatai ir tai, kaip pavyks suderinti partijų nuostatas. Daugelis kombinacijų yra įmanomos, bet pirmiausia tai rinkėjų valia“, – tvirtino ji.

„Mums svarbiausia sudaryti koaliciją, sudaryti sutartį su tomis partijomis, su kuriomis sutampa mūsų vertybės“, – sakė liberalų vadovė.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Mano šeima balsuos už jus gerbemas R Karbauski SĖKMĖS JUMS

TREMTINĖ

TREMTINĖ portretas
BUDBERGYTE EIK LAUK SENA KOMUNISTE ŠAKALIENĖS UŽTARĖJA

jOANA

jOANA  portretas
PAGARBA VALSTIEČIAM TAUTA TIKRAI PASIRINKS VALSTIEČIUS TIK GAILA IR ŽMONĖS MATO KOKI PREZIDENTA TURI SENAI VISI KALBA KAD SU TOKIU PREZIDENTU KONSERVINIAIS VAGIŠIAIS LIBERASTAI VAGIM KOMUNIAGOM SOCDEMAIS AFERU BUS KIEK TAUTOS MILIJONU TIE AFERIUGOS IŠMĖTĖ REKLAMOM JEIGU MUS ČIPUOTU TAI SAKYČIAU PRIEŠ RINKIMUS MUS TIE IŠPEROS JAU NUČIPAVO SAVO PORTRETAIS GYVENU MIESTE TAI TIK DURIS ATVERIU TAI DVIEJU METRU GABRIO PORTETAS PRIEŠAIS IR NER KAIP UŽSIDENGTI ATRODO KAD ATĖJO MANO ŽEMĖS UŽ EURA ATIMTI IR P BERGYTE KAM KAM O TAU DEGUTIENEI BAŠKIENEI SENAI LAIKAS NEŠDINTIS IŠ SEIMO AR MAŽAI PRISICHABZINOT IŠ MUSU KIŠENIU
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių