Quantcast

R. Budbergytė apie ministerijos perkėlimą į Kauną: apgailėtinos pasekmės

Seimo socialdemokratų partijos frakcija sako, kad valdančiųjų sumanymas perkelti Žemės ūkio ministeriją į Kauną yra neatsakingas pinigų leidimas pustuštėms patalpoms išlaikyti.

Tokią išvadą padarė Seimo Socialdemokratų partijos frakcija, kuri kreipėsi į Žemės ūkio ministeriją ir gavo atsakymus, kiek valstybei kainavo „valstiečių“ užmojai iškelti ministeriją.

„Valstiečiai“, gavę valdžią, žarstėsi ne tik nepamatuotais pažadais, bet ir mūsų visų pinigais. Tas Žemės ūkio ministerijos perkėlimas nuo pat pradžių atrodė tik kaip viešųjų ryšių akcija – štai mes rūpinamės regionais. Iš tikrųjų jokio rūpesčio nesimatė, tik pinigų leidimas vėjais. Todėl paprašėme konkrečių skaičių – kiek lėšų leidžiama ministerijos perkėlimui“, – sako Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Pasak jos, paaiškėjo, kad per 8 mėnesius – nuo balandžio iki metų pabaigos – ministerijos perkėlimo planavimui ir perkėlimui išleista 69 939,51 euro, iš jų patalpų nuomos vertinimo ir perkėlimo studijai 8 833,00 eurai.

„Didžiąją dalį išleistų pinigų, pagal Žemės ūkio ministerijos paaiškinimą, sudarė Kauno projekto vadovės darbo užmokestis, patalpų priežiūra ir komandiruotės. Valdantieji bando pasidžiaugti, kad Kaune patalpų priežiūros sąnaudos yra kiek mažesnės negu Vilniuje. Bet nėra čia kuo džiaugtis, nes išsinuomoję naujas patalpas Kaune, dabar toliau moka už tuščius kabinetus ir koridorius paliktus Vilniuje, Žemės ūkio ministerijos pastatuose. Dabar mokama ir už juos, ir matome, kad 200 tūkstančių eurų jau skirta Kaune esančių patalpų pritaikymui“, – piktinasi R. Budbergytė.

Anot jos, Žemės ūkio ministerija informavo, kad Kaune įsteigta 40 darbuotojų etatų, 17 iš jų vis dar tebėra neužimti. Iš Vilniuje įsikūrusios ministerijos per tą „kilnojimo“ laikotarpį išėjo 84 darbuotojai. Kaip pastebi R. Budbergytė, ministerija nepateikė informacijos, kiek buvo išleista jų išeitinėms kompensacijoms, tik pranešė, kad jau priėmė naujų, bet norinčių čia dirbti vis dar 29 žmonėmis mažiau negu išėjusių.

„Ministerijos darbas buvo ir tebėra sujauktas, pasitraukė patyrę specialistai. Pinigai neatsakingai leidžiami pustuštėms patalpoms išlaikyti Vilniuje ir Kaune, kur surinkta tik pusė darbuotojų. Kol kas matome tik apgailėtinas šio valdančiųjų sumanymo pasekmes. Ministerijos perkėlimas ir kalbėjimas apie regionų gelbėjimą yra tik iliuzija, kai tuo tarpu regionų žmonėms trūksta paslaugų – ten dabar naikinami pašto skyriai, kita infrastruktūra, o ministerijos kėlimas – tėra paprastas pinigų pataškymas“, – tvirtina Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė R. Budbergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Atiduokite tą Budbergytę konservatoriams,tegul jie ja pasidžiaugia.Galvojasi,kad ji ten tiktų,o ne socdemams.tikriausiai neapsirinku.

kiek istaske milijardu socdemonu mafija

kiek  istaske  milijardu  socdemonu mafija portretas
apie tai nutylima .....

dvigubi standartai?

dvigubi standartai? portretas
Gal ponia Budbergytė paskaičiavo,kiek kainavo Lukiškių kalėjimo iškėlimas iš Vilniaus? Arba kiek kainuos Vilniaus atliekų vežimas deginti gamykloje prie Kauno gyvenamųjų rajonų?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių