Quantcast

Punsko lietuviai iš prezidentu perrinkto A. Dudos tikisi proeuropietiškumo

Lenkijos Punsko valsčiuje gyvenantys lietuviai tikisi, kad antrajai kadencijai perrinktas prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) iš savo politinės darbotvarkės neišbrauks proeuropietiškų nuostatų, kurias rinkimų kampanijos metu akcentavo jo varžovas Varšuvos meras Rafalas Trzaskowskis (Rafalas Tšaskovskis).

„Išrinko labiau konservatyvų kandidatą, bet įdomu, kaip mūsų naujai perrinktas prezidentas žiūrės į antrąją kadenciją“, – BNS sakė Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas.

„Man atrodo, jis turi pastebėti ir įžvelgti tą pasipriešinimą prieš šią vyriausybę ir lyg prieš prezidentą, kad proeuropietišką nuomonę daugiau išlaikytų“, – pridūrė jis.

Viršaičio duomenimis, lietuvių gyvenamame Punsko valsčiuje nedidele persvara laimėjo R. Trzaskowskis laimėjo nedidele, 200 balsų, persvara.

V. Liškauskas teigė tikįs, kad A. Dudos perrinkimas užtikrins gerų Lietuvos ir Lenkijos santykių tęstinumą.

„Vieno dalyko, kurio aš labai tikiuosi ir žinau, kad šitai gali būti išlaikyta – geri santykiai su Lietuva. Čia irgi mums Lenkijoje lietuviams yra svarbu, pačiai Lietuvai svarbu ir, tikriausiai, pačiai Lenkijai svarbu, kad tie santykiai būtų geri“, – sakė V. Liškauskas.

Per sekmadienį vykusį prezidento rinkimų antrąjį ratą konservatyvių pažiūrų A. Duda laimėjo surinkęs 51,21 proc. balsų, o jo varžovas R. Trzaskowskis gavo 48,79 proc. balsų, pranešė Valstybinė rinkimų komisija, suskaičiavus balsalapius 99,7 proc. apylinkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip,

taip, portretas
tikisi, bet bus kaip visada daro lenkai lietuviams - tik pše pše pše, gal dar pššššeee

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Koncervas,tikėkimės skirsis nuo mūsų ožyno,pd'Rąstus pastatė į vietą.Tikėkimės.

Jo

Jo portretas
Europa yra gerai bet blogai kad ne geri dalykai plūsta iš jos o pagrinde tik moralinis mėšlas ir protui prieštaraujančios liberalinės grimasos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių