Quantcast

Protestai per Sausio 13-osios minėjimą sugraudino Seimo narę: taip sunku niekada nebuvo

  • Teksto dydis:

Iš Sausio 13-osios minėjimo ketvirtadienį Seimo narė, Darbo partijos atstovė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė išėjo apsipylusi ašaromis.

Slogiomis nuotaikomis iš minėjimo I. Kačinskaitė Urbonienė pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Išėjau iš minėjimo Sausio 13-ajai, nes dar taip sunku būti tarp dviejų Lietuvų niekada nebuvo“, – braukdama ašaras kalbėjo Seimo narė.

Vėliau I. Kačinskaitė-Urbonienė pasidalino dar ir vaizdu protesto, ketvirtadienį vykusio šalia Seimo.

„Vienoje pusėje protestuotojai, kitoje politikai, visuomenininkai. Ir taip liūdna, kad svarbių sukakčių negalime minėti visi kartu. Vienybės ir supratimo mums visiems“, – rašė Seimo narė.

 

Nepriklausomybės aikštėje, minint 31-ąsias Sausio įvykių metines vadovų kalbas nustelbė valdžios veiksmais nepatenkintų protestuotojų šūksniai ir švilpimas.

Išėjau iš minėjimo Sausio 13-ajai, nes dar taip sunku būti tarp dviejų Lietuvų niekada nebuvo.

Lietuvos šeimų sąjūdžio sukviesti žmonės kėlė triukšmą: šaukė „Gėda“, švilpė, pūtė signalines dūdas, mušė būgnus. Rankose jie laikė valstybės vėliavas, plakatus „COVID diktatūrai – ne“, „Tauta bunda“.

Jie neatsižvelgė į renginio vedėjo prašymą gerbti laisvės gynėjų atminimą.

„Jeigu negerbiate susirinkusiųjų, bent jau gerbkite žuvusiųjų atminimą“, – prašė Gintaras Mikalauskas.

Daugiausia triukšmo kelta kalbant Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen ir premjerei Ingridai Šimonytei, Seimo Laisvės kovų ir valstybinės istorinės atminties komisijos pirmininkei Paulei Kuzmickienei.

Kalbėdama apie kovą už laisvę ir jos pasiekimus, Vyriausybės vadovė, kreipdamasi į piketuotojus, teigė, jog tai, kad šiuo metu jie gali švilpti yra būtent kovos už laisvę padarinys.

Švilpta ir rėkauta kalbant ir Laisvės premijos laureatei, vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių vienuolei Bernadetai Mališkaitei.

Jai kalbant apie laisvės svarbą ir sakant, jog laisvės nebūna be moralės, protestuotojai švilpė, šaukė „Kas meluoja, tas ir vagia“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To As

To As portretas
Jums po kažkelintos vakcinos dozės protavimo funkcija atrofavosi ar nuo šitos valdžios vykdomos propagandos, kad nesugabat matyti ir suprasti kas čia tokie suskaldė visuomenę, vykdo medicinos, ekonomikos, švietimo, soc. reikalų sistemų žlugdymą Lietuvoje, engia žmones ir prieš juos naudoja prievartos priemones, versdami "susivakcinuoti" ir susižymėti qr kodais?

Neototalitaristų kolegei

Neototalitaristų kolegei portretas
Liūdna, kad žmonės nušvilpė neototalitaristų atstoves (jų juk čielos 2 buvo), kurios stojo tribūnon paapsimetinėti, kad brangina kovų už laisvę aukas? Vadinasi, panelė seimo narė bus pirmų dviejų kolegė, deja....

LT Pilietis

LT Pilietis portretas
Kažin kaip Ieva būdama 24 metų amžiaus sugebėjo paremti Darbo partiją 40,000 litų?
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių