Quantcast

Pritarta: „vaiko“ pinigai bus mokami visoms šeimoms

Seimas pritaria, kad išmokos būtų mokamos visiems vaikams – priklausomai nuo šeimos finansinės padėties ir vaikų skaičiaus jos siektų nuo 30 iki 58,5 eurų per mėnesį.

Seimas antradienį apsvarstęs pritarė tokioms Išmokų vaikams įstatymo pataisoms, dar bus balsuojama dėl jų priėmimo.

Planuojama, kad „vaiko“ pinigai nuo sausio nepriklausomai nuo tėvų pajamų bus mokami visiems šalies vaikams iki 18 metų, o jei mokosi – iki 21-erių, ir sieks 30 eurų per mėnesį.

Jei šeima daugiavaikė, ji gaus priedus ir per mėnesį „vaiko“ išmoka sudarys 58,5 euro už vaiką iki dvejų metų ir 45,2 euro už vyresnius vaikus.

Papildomas išmokas gaus ir šeimos su mažesnėmis pajamomis. Jei šeimos pajamos vienam nariui bus mažesnės kaip 183 eurai, bendra išmoka už vaiką iki dvejų metų bus 58,5 euro ir 45,2 euro už vyresnius.

Šiuo metu išmokos už vaikus mokamos tik mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams. Išmoka nuo vaiko gimimo iki 2 metų yra 28,5 euro, o nuo 2 iki 18 metų - 15,2 euro per mėnesį.

Taip pat šiuo metu vaikus auginantys tėvai gali susimažinti pajamų mokestį – neapmokestinamasis pajamų dydis už kiekvieną vaiką siekia 200 eurų, ir dirbantiems tėvams už kiekvieną vaiką gali grįžti iki 30 eurų.

Seimas po svarstymo jau yra pritaręs, kad neapmokestinamojo pajamų dydžio už vaikus būtų atsisakoma, jį pakeičiant vaiko išmokomis.

Kaip posėdyje patvirtino Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Tomas Tomilinas, vidutines ir didesnes pajamas gaunantiems tėvams realiai situacija nepasikeis – netekę pajamų mokesčio lengvatos, jie analogišką sumą gaus kaip vaiko išmoką.


Šiame straipsnyje: vaiko pinigaiišmokosSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
seimas...skyrė pinigeliu vaikams iki 18 m.besimokantiems iki 21 m,pencininkams,bedarbiams,domina,kas priklauso studentams (23 m.)besimokantiems aukšt.m-kl. ir niekur nedirbantiems,bet už mokslą reikia mokėti,ar ji jau nebeegzistuoja?

Anonimas

Anonimas portretas
tai ka musu vaikai studentai ir jiem nepriklauso tas 30 euru tada duodam valstybe i teisma ir tegu duoda kita pilietybe o valstybe tegu atlygina moraline zala

Neda

Neda portretas
Ptotestuot reikia dėl tokio įststymo!Atima atlyginimą iš dirbančių!Tai čia turėtų piliečio klausti ar jis nori iš savo atlyginimo mokėti vaikams ar ne!Nes aš pvz nenoriu mokėti, ir taip sunkiai dirbu po 12h, tam kad išlaikyti pašalpinius, tai db dar reikės daugiau dirbti ir šviesos nematyti kad kažką susikurti, o pašalpiniai tėvai krušis ir gaus iš mūsų pašalpas...gėda Skverneli su tokiais įstatymais, tegu iš tavo algos didesnę dali pvm nuskaičiuoja už vaikus pažiūrėsiu kaip tu gyvensi, nedėkingi seimūnai!
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių