Quantcast

Pristatė naujoves išankstiniam balsavimui: balsui atiduoti – net 4 dienos

Jau ateinantį pirmadienį prasidedant išankstiniam balsavimui Seimo rinkimuose, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė pristatė naujoves.

Šiemet išankstiniam balsavimui bus skiriama daugiau laiko nei ankstesniuose rinkimuose, iš viso – 4 dienos. Iš anksto balsuoti bus galima kitą savaitę, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. 2016 m. išankstiniam balsavimui buvo skirtos 2 dienos.  

„Jei rinkėjas žino, kad negalės rinkimų dieną atvykti į savo apylinkę, galima pasinaudoti galimybe atvykti balsuoti iš anksto“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė L. Matjošaitytė.

Jos teigimu, atiduoti savo balsą išankstiniame balsavime bus galima nurodytomis dienomis nuo 7 val. Iki 20 val. VRK šiemet pristatė ir dar vieną naujovę – dėl COVID-19 pandemijos išankstinis balsavimas vyks ne tik savivaldybių patalpose – skirtos ir papildomos vietos balsavimui.

Tos vietos yra puikiai išsidėsčiusios mieste, yra patogios ir keliaujantiems iš darbų, važiuojantiems pro šalį.

„Yra praktiškai trečdalis savivaldybių, kurios vykdė vienokius ar kitokius pokyčius“, – pažymėjo VRK pirmininkė.

Pasak L. Matjošaitytės, Vilniaus miesto savivaldybė turės keturias išankstines vietas – balsuoti bus galima savivaldybėje, patalpose Saulėtekyje, taip pat specialiose vietose A. Sacharovo ir Lukiškių aikštėse.

„Tai yra didžiulė naujovė, sveikintini tie sprendimai, sudarantys rinkėjams galimybes pasirinkti patogesnę balsavimo vietą. Tos vietos yra puikiai išsidėsčiusios mieste, yra patogios ir keliaujantiems iš darbų, važiuojantiems pro šalį“, – kalbėjo VRK pirmininkė.

Ji pažymėjo, kad rinkėjams reikia turėti asmens dokumentą, apsauginę veido kaukę bei savo rašiklį.

Kaune rinkėjai iš anksto galės balsuoti Rotušės aikštėje bei patalpoje Kęstučio gatvėje, Klaipėdoje – Žvejų rūmuose. Visos išankstinio balsavimo vietos bus skelbiamos viešai.

Lankys rinkėjus specialiuose punktuose, namuose

Kaip informavo L. Matjošaitytė, nuo trečiadienio iki penktadienio bus organizuojamas išankstinis balsavimas specialiuose punktuose – gydymo įstaigose, socialinės globos įstaigose, laisvės atėmimo vietose.

„Kiekvienos tos vietos administracija pati nusprendžia, kuriuo metu toje įstaigoje bus organizuojamas balsavimas. Rinkimų komisijų nariai į specialius punktus vyks pasirengę – dėvėdami asmens apsaugos priemones, priklausomai nuo to, kokia situacija“, – teigė VRK pirmininkė.

Ji paaiškino, kad kai rinkimų komisijų nariai vyks pas rinkėjus, sergančius koronavirusu, tokiu atveju jie dėvės pilną apsaugą – apsauginius kostiumus, antbačius ir kitas apsaugos priemones.

Rinkimų komisijų atstovai taip pat lankysis pas asmenis, turinčius teisę balsuoti namuose – vyresnius nei 70 metų asmenis, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis, dėl sveikatos būklės negalinčius atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, taip pat saviizoliacijoje esančius žmones.

„Teisę balsuoti namuose šiais metais turi daugiau asmenų“, – pažymėjo L. Matjošaitytė.

Saviizoliacijoje esantys asmenys turi kreiptis į VRK ir registruotis balsavimui namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas tam, kuriam įdomu

Tomas tam, kuriam įdomu portretas
Pasiskaitykit rinkimų įstatymą, nereikšdami kvailų įtarimų. Rinkiminė agitacija nėra draudžiama, taip kad gali dabar agituoti balsuoti ir už Harry Poterį, jei nori.

Ei

Ei portretas
Laisvės atėmimo vietose tai nelegatymus balsavimas ,nusikaltėlis yra tuo metu ne žmogus ir jis yra izoliuotas iš visuomenės,taps žmogum galės balsuoti o dabar konservatpalaikiu gaują sukūrė planą apgauti senus žmones ir agituoti ,AS ASMENISKAI NEPRIPAZINSIU KONSERVATINIU LAIMEJIMA IR DABAR AISKU ,KAD TAI FALSAS

Įdomu

Įdomu portretas
Kodėl Radviliškio r. Miežaičių kaime ir dar aplikiniuose kaimuose važinėja po namus moteris su balta mašina agituodama už konservatorius tipo ankstinis balsavimas , kai kur ponia buvo išprašyta iš kiemo , taigi taip renkami konservatorių parašai , tikiu šitam rajone suklastoti bus bilioteniai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių