Quantcast

Prisiekė nauji teisingumo ir žemės ūkio ministrai

Seimo posėdyje antradienį prisiekė naujasis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys ir teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. Priesaikas priėmė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio teikimus G. Surplį ir E. Jankevičių į šias pareigas Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė nuo gegužės 15 d.

Septynioliktojoje Vyriausybėje naujuoju žemės ūkio ministru G. Surplys buvo paskirtas po to, kai iš šių pareigų atsistatydino Bronius Markauskas.

G. Surplys yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, iki 2017 metų pradžios, kai tapo vidaus reikalų viceministru, yra dirbęs Prezidento kanceliarijoje konsultantu, užsienio reikalų ministro patarėju, Lietuvos karo akademijos dėstytoju, 11 metų dirbo vyresniuoju komunikacijos vadovu viešoje įstaigoje „Jungtinis techninis sekretoriatas“.

Naujasis teisingumo ministras E. Jankevičius pakeis atsistatydinusią Mildą Vainiutę. E. Jankevičius 2011-2013 metais buvo Varėnos rajono meras, taip pat yra dirbęs sveikatos apsaugos ministro patarėju, Vilniaus miesto savivaldybės Turto departamento direktoriaus pavaduotoju. 2013-2016 metai ėjo vidaus reikalų viceministro pareigas. Nuo 2017 m. E. Jankevičius buvo Ministro Pirmininko S. Skvernelio patarėju sporto, socialinės politikos, savivaldos ir regioninės politikos klausimais.


Šiame straipsnyje: nauji ministraipriesaika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Jei jis prisijungs prie senuju bebru partijos, tai sakis jo politinei karjerai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių