Quantcast

Prezidentūra: S. Skvernelis kritikuoja naujos valdžios kryptį, kurios pats laikėsi

Prezidentūra skeptiškai vertina laikinojo premjero Sauliaus Skvernelio kritiką Ingridos Šimonytės Vyriausybės programoje deklaruotiems užsienio politikos siekiniams.

Prezidento vyriausiosios patarėjos Astos Skaisgirytės teigimu, su naujosios Vyriausybės programa, skirta užsienio politikai, yra viskas gerai. Be to, pažymi patarėja, S. Skvernelis kritikuoja naujosios valdžios pasirinktą kryptį, kurios pats ir laikėsi pastaruosius ketverius metus.

„Aš sakyčiau, kad ši programa tęsia premjero Skvernelio Vyriausybės programą užsienio politikoje. Manau, kad premjeras turi būti patenkintas, kad jo linija iš esmės yra pratęsiama“, – LRT radijui sakė patarėja.

Savo ruožtu darbą Vyriausybėje baigiantis S. Skvernelis, šią savaitę vertindamas I. Šimonytės Ministrų Kabineto programą, teigė, kad joje daug lozungų ir, kad nėra naujų idėjų užsienio politikai.

Manau, kad premjeras turi būti patenkintas, kad jo linija iš esmės yra pratęsiama.

„Pasigedau kažko esmingo, apskritai ko nors kalbant apie vidaus saugumą, teisingumą, nacionalinį saugumą, krašto apsaugą. Užsienio politikoje apskritai nėra nė vienos naujos idėjos“, – Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

A. Skaisgirytė tvirtina, kad su centro dešinės jėgų suformuotos Vyriausybės programinėmis nuostatomis užsienio politikoje viskas gerai. Jos teigimu, apskritai didelių posūkių šioje srityje ir nereikia.

„Atskirkim idėjas įgyvendinimui nuo užsienio politikos krypties. Pavyzdžiui, 30 metų ėjome į ES bei NATO, o dabar sakysime, kad tai mums nebeįdomu. Tokių staigių posūkių nėra. Ir ačiū Dievui, kad jų nėra“ , – teigė prezidento patarėja.

Paaiškino, kodėl po pokalbio G. Landsbergio neįvertino

Galiausiai ji paaiškino, kodėl G. Nausėda po susitikimo su būsimuoju užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu nepateikė jo, kaip kandidato į ministrus, įvertinimo. Kandidatų į ministrus silpnąsias ir stipriąsias puses Prezidentūra išsakydavo kone po kiekvieno susitikimo su kitais pretendentais į portfelius I. Šimonytės Vyriausybėje.

„Prezidento ir Gabrieliaus Landsbergio susitikimas buvo labai dalykinis, jie kalbėjo apie užsienio politiką, apie tai, kaip ją įgyvendinti. Todėl ir vertinimas buvo toks santūrus, nes visas pokalbis buvo labai dalykiškas. Ne apie kandidato asmenines savybes, o apie tai, kokius darbus reikia daryti Lietuvos situacijoje. Ir čia, reikia pasakyti, kad buvo visiškas prezidento ir G. Landsbergio sutarimas“, – teigė A. Skaisgirytė.  

Po konservatorių kandidato į ministrus susitikimo su šalies vadovu ne kartą žurnalistų prašytas apibendrinti G. Nausėdos vertinimą, prezidento patarėjas tvirtino, kad prezidentas savo nuomonę apie G. Landsbergį nori pirmiausiai išsakyti paskirtajai premjerei Ingridai Šimonytei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių