Quantcast

Prezidentūra S. Skvernelio sprendimo dėl J. Narkevičiaus laukia kitą savaitę

Pokiliminių derybų nėra ir susisiekimo ministro klausimas niekaip nėra susijęs su biudžetu, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.

Šalies vadovo patarėjas taip pat primena – premjeras Saulius Skvernelis sprendimą dėl Gitano Nausėdos pasitikėjimą praradusio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus turės priimti jau kitą savaitę.

„Mes girdėjome premjero pažadą spręsti susisiekimo ministro klausimą artimiausiu metu – kitą savaitę, tai tikrai tikimės, kad taip ir įvyks. Prezidentas labai aiškiai pasakė savo nuomonę dėl susisiekimo ministro – jis yra praradęs tiek prezidento, tiek visuomenės pasitikėjimą, ir tikimės, kad šis klausimas premjero bus išspręstas“, - LRT radijui teigė S. Krėpšta.

Patarėjas atmetė viešojoje erdvėje sklandančią mintį, esą J. Narkevičiaus paslaugų Ministrų kabinete S. Skvernelis gali atsisakyti nebent po to, kai Seime bus priimtas 2020 m. biudžetas. Jo teigimu, jokio panašaus susitarimo tarp prezidento ir premjero nebuvo.

„Pokiliminių derybų nėra, yra labai aiškūs prioritetai, ką reikia valstybei padaryti. Biudžetas yra svarbiausias finansinis dokumentas, o iki metų pabaigos tikrai nedaug laiko liko ir jį reikia priimti. Ministro klausimas yra atskiras klausimas – visi ministrai turi būti puikios reputacijos ir būti tinkami eiti pareigas. Prezidentas aiškiai pasakė, kad šis ministras nėra tinkamas savo pareigoms“, – kalbėjo S. Krėpšta ir dar kartą pabrėžė, kad prezidento išsakyta pozicija yra labai aiški.

„Yra labai aiški vertybinė pozicija išsakyta ir mes tikrai laukiame premjero sprendimo“, – apibendrino jis.

R. Karbauskis nekreipia dėmesio

Nepaisant Prezidentūros raginimų premjerui dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste apsispręsti jau kitą savaitę, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad sprendimas geriausiu atveju bus priimtas tik 2020 m. sausio 14 d.

Politiko teigimu, sprendimą dėl prezidento pasitikėjimo netekusio ministro priims valdančioji koalicija, o ji, tvirtina jis, rinksis kitų metų viduryje.

„Valdanti koalicija į išplėstinį koalicijos posėdį rinksis sausio 14 d. Iki to laiko jokio sprendimo iš valdančiosios koalicijos nebus. Premjeras pasakė, kad jis nori, jog valdančioji koalicija – išplėstinė koalicijos taryba – tai svarstytų. Tai šis posėdis bus sausio 14 d.“, – Seime žurnalistams sakė jis.

Valdanti koalicija į išplėstinį koalicijos posėdį rinksis sausio 14 d. Iki to laiko jokio sprendimo iš valdančiosios koalicijos nebus.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidento vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru teigė, jog sprendimas dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę.

Savo ruožtu premjeras S. Skvernelis, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, viena vertus, toliau tvirtino nematąs teisinio pagrindo atleisti J. Narkevičių, kita vertus, užsiminė, kad verdiktas dėl ministro gali būti ir 2020 m. pradžioje.

Antradienį Vyriausybės vadovas užsiminė, kad tik sausio pradžioje valdančiosios koalicijos partneriai rinksis į išplėstinę tarybą aptarti susisiekimo ministro klausimo.

Po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taaaip, sugebėjo tie lenkai prezidentūrą į 'jerunda' vietą pastatyt. :/

nuomone

 nuomone portretas
skubekit visus ministrus atleisti is pareigu kurie gerai dirba,nes to nori ,musu geroves kurejas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių