Quantcast

Prezidentūra ragina valdančiuosius Partnerystės įstatymą tobulinti atsakingai

Prezidentūra ragina Seimo valdančiuosius atsakingai ruošti įstatymo projektą dėl partnerystės.

„Diskusija, konsultacijos čia yra kritiškai reikšmingos, ypač turint dabartinį neramumų, vertybinių krizių ar naujų idėjų kontekstą Lietuvoje. Tad prezidentas tikrai kviestų atsakingai formuoti šį įstatymą ir jo nuostatas“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė.

Seimas šiemet jau atmetė valdančiųjų ruoštą Partnerystės įstatymą, kuriuo buvos siekiama įteisinti lyčiai neutralią partnerystę. Kaip vasarą sakė prezidentas Gitanas Nausėda, jis dar pateikimo stadijoje atmesto projekto nebūtų pasirašęs, mat įstatymo projekte partnerystė buvo prilyginta santuokai.

Diskusija, konsultacijos čia yra kritiškai reikšmingos, ypač turint dabartinį neramumų, vertybinių krizių ar naujų idėjų kontekstą Lietuvoje.

Kol kas, tvirtina I. Segalovičienė, Partnerystės įstatymo iniciatoriai nėra pateikę patobulinto projekto, tad sunku ir pasakyti, ar prezidentas jį palaikytų.

„Mes nematome įstatymo. Akivaizdu, kad įstatymas, kuris buvo iki šiol, – prezidentas yra viešai pasisakęs, kad jis nebūtų jo pasirašęs. Kol kas naujo Partnerystės įstatymo projekto nesame matę ir čia yra pagrindinis klausimas, koks jis gims, kaip jis bus derinamas su pagrindinėmis suinteresuotomis grupėmis ir ar bus vykdomos normalios, geros viešos diskusijos. Tai stipriai vertybinis klausimas, kuris mūsų visuomenei yra svarbus“, – sakė patarėja.

ELTA primena, kad pavasario sesijoje Seimas pateikimo stadijoje atmetė ir grąžino tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantį lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė. Įstatymo projekto iniciatoriai žada grąžintą tobulinti įstatymą vėl teikti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių