Quantcast

Prezidentūra gina A. Verygą: reikia keisti krizės valdymo modelį, ne vadovą

Geresniam koronaviruso sukeltos krizės valdymui būtina keisti valdymo modelį, o ne jo vadovą, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.

Anot jo, sparčiai besikeičianti situacija įrodo, kad vien Sveikatos apsaugos ministerijos kompetencijų jai valdyti nepakanka, todėl būtina įtraukti daugiau grandžių.

„Pagrindinis dalykas, kurį vakar įvardino prezidentas – akivaizdu, kad iki šiol situacija išaugo tą valdymo modelio rūbą ir būtina pereiti į kitą kokybinį lygmenį valdant šią krizę. Ir akivaizdūs pavyzdžiai, tokie kaip labai problematiškas tiekimas, įtampos dėl reagentų, dėl kitų apsaugos priemonių, nepakankamas medikų aprūpinimas rodo, kad situacija yra rimta ir krizės valdymo modelis nėra pakankamas“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė S. Krėpšta.

Anot jo, šiuo metu ekstremalių situacijų centrui vadovaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga „puikus specialistas sveikatos srityje ir geba gerus sprendimus priimti sveikatos srityje“, tačiau šiuo metu vien to nepakanka.

Koks žmogus ir kokie kiti žmonės valdo šią riziką nėra pats esminis dalykas. Svarbiausia, kad krizės valdymo modelis turi reikšmingai keistis, turi išsiplėsti.

„Koks žmogus ir kokie kiti žmonės valdo šią riziką nėra pats esminis dalykas. Svarbiausia, kad krizės valdymo modelis turi reikšmingai keistis, turi išsiplėsti, turi atsirasti žymiai daugiau pajėgumų, daugiau profesionalų, kurie išmanytų tiek logistikos, tiekimo, analizės, planavimo klausimus. Ir sveikatos apsaugos ministro kompetencijos tikrai negali padengti šių svarbių sričių, kurios reikalingos taip greitai besikeičiančiai situacijai suvaldyti“, – kalbėjo S. Krėpšta.

A. Veryga antradienį LRT radijui tvirtino, kad sparčiai besikeičianti situacija kovojant su koronavirusu peržengia sveikatos sistemos ribas, todėl jos valdymą ir koordinavimą gali perimti premjeras. Krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis anksčiau teigė, kad pasikeitimas gali įvykti trečiadienį.

Pakeisti Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovą prezidentą ragina ir Seimo opozicija. Anot jos, A. Veryga padarė per daug klaidų dėl blogo medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis, reagentų trūkumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Dziaugiames ,kad ministras vyriškai nepasiduoda jokiai provokacija.Garbingai atsikerta.Auksto rango šunys pakilo,bet Jis atsikerta be arogancijos ir paniekinimo.

Gima

Gima portretas
Noretusi “ brifinguose” isgirsti ka padare daro ir darys vidaus reikalu ministre su neklauzodomis pilieciais platinanciais covid19 , susisiekimo ministra , kaip organizuoja butinu priemoniu tiekima ir kaip pradejo organizuoti apsauga gyventoja s nuo masinio tautieciu parvezimo, kur ir kiek slyer financu minesterija., kaip prisideda kariu pajegos. Premjeras su Veryga ir visa sia svita turi teikti informacija ir nustoti ant vieno zmogaus karti visus su is!

Gaila

Gaila portretas
kad prezidentūra nežino jog Lietuvos SAM neturi savo vaistinių tinklo, o jos visos yra "verslo" rankose. Kodėl nesikreipiate į jas visi kritikuojantys p. A. Verygą....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių