Quantcast

Prezidentūra atsakė A. Verygai: ministras siekia atsikratyti atsakomybės

Nuomonėmis dėl VGT apsikeitė ir patarėjai

Trečiadienį prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais D. Kuliešius, reaguodamas į valdančiųjų raginimus dėl koronaviruso vakcinų įsigijimo sušaukti VGT, pareiškė, kad už tai yra atsakingas sveikatos apsaugos ministras A. Veryga. Pasak jo, dėl šios priežasties prezidentas mano, kad būtent ministras privalo savo dėmesį, laiką ir ryžtą skirti tiesioginių pareigų vykdymui, o ne bandymams išvengti atsakomybės. Patarėjas taip pat pabrėžė, kad pastaruoju metu valdančiųjų reiškiamas siekis VGT aptarti vakcinos nuo COVID-19 įsigijimo klausimus gali būti siejamas su pradėtais ikiteisminiais tyrimais dėl ministerijos vykdytų pirkimų.

S. Skvernelio patarėjas Arnoldas Pikžirnis, reaguodamas į Prezidentūros deklaruotą poziciją, teigia, kad sunku suprasti, kodėl Prezidentūra atsisako sušaukti VGT. Jo teigimu, Valstybės gynimo tarybos įstatymo 5 straipsnis nurodo, kad teisę teikti svarstyti klausimus Valstybės gynimo taryboje turi visi jos nariai. Todėl, pabrėžia patarėjas, premjeras trečiadienį darsyk dėl to paties kreipėsi į VGT narius, tame tarpe ir prezidentą.

„Neeilinius Valstybės gynimo tarybos posėdžius šaukia Respublikos prezidentas savo iniciatyva arba bent vieno Valstybės gynimo tarybos nario siūlymu“, – Eltai atsiųstame komentare teigia Vyriausybės vadovo patarėjas.

„Sunku suprasti, kodėl Prezidentūra atsisako laikytis šių įstatymo nuostatų ir neleidžia premjerui, kaip VGT nariui, pasinaudoti teise inicijuoti posė̇džio sušaukimą“, – teigia A. Pikžirnis ir tikina, kad Vyriausybė atsakomybės nesikrato.

„Primintina, kad Prezidentūros iniciatyva neseniai buvo renkamas posėdis Lietuvos geležinkelių klausimams nagrinėti, nors visi sprendimai ten buvo priimti atsakingų institucijų. Kalbėti apie tai, kad jie svarbūs dėl karinės infrastruktūros, galima, bet tuomet ir karių vakcinavimas yra VGT klausimas. Galbūt susisiekimo klausimai yra artimesni VGT sekretoriui, bet vakcinos įsigijimas yra strategiškiausias klausimas kalbant apie kovą su COVID-19 virusu.

Vyriausybė ne kratosi atsakomybės, o siekia maksimaliai skaidriai visoms valdžios šakoms pristatyti informaciją, susijusią su COVID-19 vakcinos įsigijimu ir išdiskutuoti geriausius sprendimus Lietuvos žmonėms. Formalius sprendimus šiaip ar taip priimtų Vyriausybė, kadangi VGT sprendimai savo esme yra rekomendacinio pobūdžio“, – teigia patarėjas.

Galiausiai A. Pikžirnis reiškia nuostabą, kodėl jo teigimu, prezidento patarėjai vengia supažindinti prezidentą su visa Vyriausybės pateikta medžiaga.

Tikimės, kad vakcinų įsigijimo nebus bandoma politizuoti, eilinį kartą metant kaltinimus žmonėms, kurie nebijo dėti parašų.

„Keista, kad patarėjai vengia supažindinti prezidentą su pateikta medžiaga ir meluoja, kad jiems buvo pateikti pirkimo dokumentai, kuomet vakar į Prezidentūrą buvo pristatytos parengtos įsigijimo mechanizmo prezentacijos, ministerijos rengtos pažymos ir kiti svarbūs dokumentai, leidžiantys suprasti vakcinos įsigijimo kompleksiškumą“, – teigia jis ir pabrėžia, kad premjeras dar kartą kreipsis į VGT narius.

„Buvome ir esame pasiruošę konsultuotis dėl efektyviausios strategijos siekiant įsigyti vakciną, kuri maksimaliai sumažintų tiek tiekimo, tiek finansinių kaštų rizikas. Dėl to premjeras šiandien darsyk kreipėsi į VGT narius, tame tarpe ir Prezidentą“, – teigė jis ir išreiškė viltį, kad vakcinos įsigijimo klausimo nebus bandoma politizuoti.

„Tikimės, kad vakcinų įsigijimo nebus bandoma politizuoti, eilinį kartą metant kaltinimus žmonėms, kurie nebijo dėti parašų. Kita vertus, visuomenė turi teisę žinoti tikruosius motyvus, kodėl nenorima gilintis ir analizuoti pateiktos informacijos“, – apibendrino patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Sodint ta plikiu ir kuo gteišiau

čia viskas aišku

čia viskas aišku portretas
geriausia gynyba - puolimas. Buvo keista, kai Veryga susidėjo su jais, atrodė šis žmogus negali to padaryti, o dabar matosi viskas visu gražumu.

Apgailėtini

Apgailėtini portretas
Dabartinių gandragalvių valdymu patenkinti tik patys gandriniai.Argi gali nesipiktinti bent kiek padoresni žmonės tokiu niekšeliu Veryga,nepraustaburniu juodnugariu Skverneliu,melagiu per visą pilvą Karbauskiu ir visa kita mėšlina kompanija.Tokio purvyno Seimas nėra iki šiol matęs.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių