Quantcast

Prezidentūra atsakė į kritiką: Vyriausybė neturėtų būti tvirtinama siekiant greičio rekordų

Šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad Prezidentūra neturi vaikytis greičio rekordų tvirtinant Ingridos Šimonytės pateiktas ministrų kandidatūras. Jo teigimu, apžvalgininkų kritikos dėl esą per lėto kandidatų į ministrus atrankos proceso organizavimo sulaukiantis prezidentas stengiasi kuo greičiau pasiekti  kokybišką rezultatą.

„Pagrindinis tikslas yra kuo greičiau, įmanomu greitumu, pabaigti visą šį etapą, tačiau kartu prezidentas skiria labai daug dėmesio įsigilinti ir pabendrauti su visais kandidatais apie jų prioritetus ir jų veiklą. Pabaigęs šį etapą jis, be abejo, priims sprendimus“, – LRT radijui teigė S. Krėpšta.

„Vyriausybė tikrai neturėtų būti tvirtinama konvejeriu ar siekiant tam tikrų greičio rekordų. Tai būtų neatsakinga“, – į viešai išsakomą apžvalgininkų kritiką Prezidentūrai reaguodamas pažymėjo jis.

S. Krėpštos teigimu, lyginant su ankstesnių prezidentų vykdyta praktika, negalima sakyti, kad G. Nausėda uždelsė.

„Ankstesni prezidentai ministrų kabinetus du kartus tvirtino gruodžio 7 d., vieną kartą – gruodžio 4 d. Šiandien yra gruodžio 3ioji, ir šiandien prezidentas baigia visus susitikimus“, – pažymėjo patarėjas.

Vyriausybė tikrai neturėtų būti tvirtinama konvejeriu ar siekiant tam tikrų greičio rekordų.

„Vienas aspektas, dėl kurio ministrų tvirtinimo procesas šiuo atveju skiriasi nuo ankstesnių kadencijų, yra tas, kad pirminis ministrų sąrašas buvo paviešintas visuomenei gana anksti. Tai yra geras dalykas, nes visuomenė turėjo daugiau laiko susipažinti su kandidatais, jų stipriosiomis ir silpnosiomis pusėmis. Kita vertus, be premjerės, tik vienas iš kandidatų turi darbo Vyriausybėje patirties ir kai kurie kandidatai nebuvo labai gerai žinomi“, – aiškino S. Krėpšta. 

Galiausiai S. Krėpšta leido suprasti, kad vargu ar prezidentas persigalvos dėl kandidatų, kurie jam susitikimų metu pasirodė netinkami eiti ministrų pareigas.

„Prezidentas jau yra įvardinęs, kad dalis kandidatų, prezidento nuomone, nėra tinkami eiti šias pareigas. Tą jis yra įvardinęs ir viešai“, – sakė patarėjas, paklaustas, kokia tikimybė, kad G. Nausėda patvirtins visą I. Šimonytės pateiktą kandidatų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aristokratas

Aristokratas portretas
Kaune sklando apkalbos-gandai, kad A. Dulkio kandidatūra vetuoja ex-viršininkas, Gitano asmeninis pribuvèjas. Dar šnekama, kad Kauno mediku baklažanas stipriai sufleruoja Jojo Didenybei kas kur ir kaip. A.Dulkys tegul būna apdairus, jam niuksas gali švystelėti iš laikonosios sostinės pilkuju kardinolu.

Hansas

Hansas  portretas
Neapsisprendžia mūsu aukštas ir gražus. O ir berniuko nebesusitinka.

ALGIS

ALGIS portretas
O PASKUI AR NEKRITIKUOSS VYRIAUSYBĖS , KAD NEPATEIKIA LAIKU TVIRTINTI VYRIAUSYBĖS PLANO , BIUDŽETO .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių