Quantcast

Prezidentūra apie stringantį susitarimą dėl švietimo: svarbiausia kokybė

Prezidentūros švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Jolanta Karpavičienė nesureikšmina fakto, kad parlamentinėms politinėms partijoms greičiausiai nepavyks susitarti ir pasirašyti nacionalinio susitarimo dėl švietimo iki birželio pabaigos, kaip buvo planuojama anksčiau.

Prezidento vyriausioji patarėja tikina, kad svarbiausia tai, jog politikai apskritai susėdo kalbėtis ir ieškoti sutarimo dėl Lietuvos švietimo krypties.

„Aš manau, kad pozityviai reikėtų vertinti tai, jog vyksta konstruktyvus, dalykiškas nacionalinio susitarimo dėl švietimo parengimo procesas, kuriame dalyvauja parlamentinės partijos, socialiniai partneriai ir svarbus turi būti ne tik dokumentas, bet ir visų mūsų suvokimas, kad mes turime susitelkti, surasti prioritetus“,– ketvirtadienį LRT radijui kalbėjo J. Karpavičienė.

Pasak jos, visiškai normalu yra tai, kad procesas gali užtrukti ilgiau nei planuota.

Prezidentas irgi labai linkėtų, kad susitarimas būtų pasirašytas, tai būtų puiki diena Rugsėjo 1-osios proga.

„Natūralu, kad jis (procesas – ELTA) trunka, nes vyksta konstruktyvios dalykinės diskusijos ir reikia tikėtis, linkėti, kad procesas bus vainikuotas sėkmės“,– sakė prezidento patarėja.

Visgi J. Karpavičienė pripažįsta, kad prezidentas Gitanas Nausėda taip pat turėjo vilčių, jog dokumentą politikams pavyks pasirašyti dar iki Seimo pavasario sesijos pabaigos ir jis nuo rudens jau būtų įsigaliojęs. Visgi prezidento patarėja pabrėžia, kad daug svarbiau už greitą dokumento pasirašymą yra tai, kad susitarimas būtų parengtas kokybiškai.

„Prezidentas irgi labai linkėtų, kad susitarimas būtų pasirašytas, tai būtų puiki diena Rugsėjo 1-osios proga, bet svarbu rezultatas, kad jis būtų kokybiškas, dalykiškas ir prisidėtų prie ambicijos pasiekti proveržį švietimo sistemoje“,– mano J. Karpavičienė.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį susitarimo dėl švietimo projektą rengianti darbo grupė susirinko į dar vieną posėdį. Nors buvo teigta, kad diskusijos dėl susitarimo projekto jau netrukus turėtų būti baigtos, dokumentą rengiantys partijų atstovai pripažino, kad diskusinių klausimų dar likę nemažai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių