Quantcast

Prezidentūra apie karantiną: svarbu ne tik atvejų skaičius, bet ir ligoninių užimtumas

Prezidentūros Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovė Irena Segalovičienė, paklausta apie Vyriausybės planus plėsti Galimybių paso apimtis, atsakė, kad vakcinaciją skatinanti politikos kryptis yra teisinga.

„Vakcinos mums visiems yra prieinamos, ir tai yra pats pagrindinis pasirinkimas. Prezidento nuomone, kryptis, kuri motyvuoja rinktis vakciną, yra teisinga. Be jokios abejonės, finale sprendžiant dėl testavimo apmokėjimo, finansavimo ir kitų klausimų, labai priklausys nuo galutinio modelio, kuris bus pasiūlytas iš Vyriausybės. Tačiau šiandien vakcinavimas turi būti pirminis mūsų pasirinkimas“, – trečiadienį po Sveikatos ekspertų tarybos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo I. Segalovičienė.

Prezidento vyriausioji patarėja akcentavo, kad šalyje šiuo metu yra pakankamai vakcinų, o mokslo duomenys esą rodo įspūdingą vakcinų poveikį apsaugant nuo komplikacijų. Vertindama tikimybę, kad rudenį teks grįžti prie karantino režimo, ji pabrėžė, kad priimant sprendimus svarbu atkreipti dėmesį ne tik į naujų COVID-19 atvejų skaičių, bet ir į ligoninių užimtumą.

Ekspertai kalba, kad ne tik atvejų skaičius, bet ir ligoninių rodikliai turėtų būti svarbūs ateityje priimant vienus ar kitus sprendimus.

„Šiandien fokusas ne tiek į karantiną, kiek į priemones, kurios galėtų mus visus apsaugoti. Šiandien tai pagrindinis diskusijų objektas. Kas svarbu kalbant apie karantiną, šiandien ekspertai kalba, kad ne tik atvejų skaičius, bet ir ligoninių rodikliai turėtų būti svarbūs ateityje priimant vienus ar kitus sprendimus“, – sakė I. Segalovičienė.

ELTA primena, kad pirmadienį apie ligoninių užimtumą, kaip pagrindinį rodiklį sprendžiant dėl ribojimų įvedimo, įvardino ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Mes nebegalime sugrįžti į situaciją, kada dėl ribojimų dalis žmonių netenka įprastų sveikatos gydymo paslaugų. Vadinasi, indikacija, kuri mums rodo, nuo kurio momento prasideda per didelė sveikatos priežiūros sistemos apkrova, tai yra maždaug 300 COVID-19 lovų užimtumas“, – žurnalistams pirmadienį teigė jis.

Praėjusią parą, antradienį, Lietuvoje patvirtinti 337 nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai, nemirė nė vienas žmogus, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas. Bent viena skiepo doze paskiepyta 14 928 asmenys.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, paskutinių 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai – 218.

Per praėjusią parą pirma skiepo doze paskiepyta 10 778 žmonės, antra – 4150. Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuota 1 142 379 žmonės, panaudotos 2 515 936 vakcinos.

Susirgo ir į ligonines praėjusią parą dėl COVID-19 ligos naujai paguldyti 34 žmonės. 24 nauji pacientai pradėti gydyti taikant deguonies terapiją.

Iš COVID-19 gydymui skirtų 309 lovų užimtos 105.

Praėjusią parą šalyje atlikta 5932 molekuliniai (PGR) tyrimai dėl įtariamo koronaviruso, o iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 3 401 031. Taip pat per parą atlikta 6761 antigeno ir 219 antikūnų tyrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių